Stora julpysslarhelgen

Fin stjärna, inte sant? Fyndad på lokala handelsträdgården och utgör nu det hela julpyntet i sovrummet :pleased: .

Vi har fått gjort massor i helgen! Storebror i familjen är mycket noggrann med att alla traditioner följs från punkt till pricka, så det är bara att köra på. Således är nu alla delarna till årets pepparkakshus(slott) klara och ska monteras, vi har huggt gran, satt in gran (ska bli mycket intressant att hålla Noah ifrån att riva den innan julafton), pyntat gran (allting sitter högst upp), pyntat resten av huset, satt upp en julgardin (ja, det är sant, believe it or not! Jag som byter gardiner typ… aldrig, hittade min fina julgardin som jag hade i mitt rum när jag var liten, med pepparkaksgubbar, och nu hänger den minsann i köket) och sist men defintivt inte minst: Bakat den årliga laddningen julgodis.

I år blev det skumtomtefudge, lakritskola doppad i mörk choklad, en variant av rocky road och klassisk knäck. Jag har hämtat alla recepten från Matklubben – praktiskt att kunna hitta allt på samma sida. Jag visste på ett ungefär vad jag tänkte göra för godis, och använde sedan sökfunktionen och hittade allt på nolltid (man måste bli medlem för att kunna se hela recepten. Tar bara en minut eller två. Då kan man få deras nyhetsbrev med recept också om man vill – jag brukar få en hel del inspiration därifrån. Och så kan man spara sina favvorecept i sin egen kokbok. Me like). Sen brukar jag ha ipaden på ett litet ställ på diskbänken när vi bakar, istället för att skriva ut massa papper som jag brukade göra förr. Praktiskt. Barnen tröttnade förvisso som vanligt på julgodisfixandet redan innan första skumtomten hade smält, så sedan stod jag där själv med julgodisingredienser upp över öronen. Värst är när laktritskolan ska doppas alltså. Trots tips från min matlagningsguru Anneli, blev det ett herrans kladd och kolorna blev säkert de i särklass fulaste chokladdoppade lakritskolorna med havssalt genom tiderna. Hur sjutton doppar man kola i choklad på ett smidigt sätt? Men de smakar ruskigt gott ändå, om man bortser från utseendet. Det andra godiset blev också riktigt gott. Tack och lov för det, med tanke på hur utmattande ett julgodisbak är ;) .

Och nu kör vi sista veckan innan jul. Och som vanligt fattar jag inte vad som hände utan står och kliar mig lite i huvudet och undrar – var det inte sommar nyss? Är det julafton om EN VECKA? Är 2012 snart över? Går jag snart in på min sista termin som föräldraledig efter jul? Vart tar tiden vääääägen? Va? Hursomhelst, snart jul. De sista klapparna till barnen och deras kusiner ska fixas i veckan, jag ska operera ett öga (mm. Jag vet. Föga juligt. Men jag hoppas det ska gå snabbt och smidigt), vi ska julhandla, det är skolavslutning, två avsnitt av Jul med Ernst och jag ska ordna mina egna klappar till julklappsspelet som vi kör mellan oss vuxna. Vi ska vara hemma hos oss på julafton, och även om vi kör knytis så är det ju en del att fixa med – vi ska bland en hel del annat stå för skinkan och gröten (kommer köra smidiga gröt i ugn i år oxå. Grymt smart). Ha en bra vecka hörrni!

4 kommentarer på “Stora julpysslarhelgen”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Annica

    Är också medlem i Matklubben! Gillar den!
    Och jag måste säga ni gör långt mer än vad vi gör till jul, låter mysigt. Min gräns går vid lussekatter, hehe!


  2. Kommentar från: Mor-mor

    Blir roligt att se den julgardinen igen!!
    Kam mor


  3. Kommentar från: Maria Larsson

    Härligt med julpyssel
    Ha en finfin vecka!
    /Maria


  4. Kommentar från: Millan

    Det later bade mysigt och gott! Sadana dar lakritskolor har jag tankt testa nar vi komme rhem for det ar ju omojligt att fa tag pa saltlakris har!

    Ha en riktigt harlig jul med din fina familj! Vi hors igen 2013 :-)

    Kram





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(