Prag – april 2014

En weekend för trötta småbarnsföräldrar i ljuvliga Prag. Fantastiskt! Vi flög ner på fredagseftermiddagen från Kastrup och resan gick snabbt och smidigt. Via hotellet hade vi bokat taxi från flygplatsen och allt flöt på enligt planerna. Vi bodde två nätter på hotell Golden star – beläget precis nedanför Prague Castle i stadsdelen Little quarter, Mala Strana. Trevligt hotell, rymliga och fräscha rum, god service och en fantastiskt utsikt över staden (det sistnämnda innebar förvisso en herrans massa traskande upp och ner för en väldig backe, men det var det väl värt). Läget var perfekt! I området finns massor av gränder, butiker, fantastiskt vackra gamla byggnader, restauranger, pubar – allt man kan tänkas behöva. Karlsbron, som är en av de mest välkända sevärdheterna i Prag, låg på ungefär 10 minuters promenadavstånd och sedan hittar man Old Town på andra sidan. Gångavstånd till allt.

Vi testade sightseeing på Segway under vår weekend! Bästa sättet att se en ny stads sevärdheter på ett otroligt roligt sätt – det var hur kul som helst! Vi fick se massor, man kommer långt på ett snabbt och enkelt sätt, det är roligt att köra, enkelt att göra små stopp och man får en grym överblick över stan. Perfekt! Vi kommer nog aldrig göra någon annan form av sightseeing än segway hädanefter :D . Förutom segwayturen blev det mycket tid för god mat och dricka, promenader, långa samtal, vila, bara vara och njuta av ett par tillsammansdagar i lugn och ro i en härlig stad. Så välbehövligt!

Och Prag är ju förbaskat vackert. En riktig sagostad med alla dess gamla byggnader, smala gränder, gator huller om buller, restauranger på små innergårdar, floden som rinner genom staden… Åk dit! För en segway rundtur rekommenderar jag www.segwayprague.eu och för att enkelt hitta runt i stan är Tripadvisors app perfekt.
140407