Thailand, Koh Hai nov 07

Koh Hai, eller Ko Ngai, som den även kallas av Thailändarna, ligger ungefär 1 timmes båtfärd söderut från Koh Lanta. Båtarna går från piren i Saladan och kostar 450-650 baht t/r, beroende på hur snabb båten är. På ön finns en pir där man kan kliva av, men lika ofta stannar båten direkt utanför respektive resort, och så får man vada in till stranden, alternativt få skjuts av en longtail den sista biten. Thailändarna hjälper snabbt och lätt till med detta.

Koh Hai uppfyller de flestas dröm om en thailändsk paradisö. Den kritvita stranden, det klara turkosblå vattnet och det totala lugnet kännetecknar vardagen på Koh Hai. På ön finns inga vägar, ingen trafik, ingen by och inte en enda affär. Längs med stranden ligger ett antal resorts av varierande standard, men i övrigt är det lugn och ro, sol och bad, sandslottsbyggen och en god bok eller ett parti yatzy som präglar tillvaron.
På Koh Hai kan du inte göra annat än att koppla av. Idealiskt för par och barnfamiljer. Underbart!

Vi stannade tre nätter på Koh Hai och Koh Hai Fantasy resort, vilket vi fann ganska lagom. Resorten är välskött och ligger perfekt direkt på stranden. Det finns även ett spa, även om detta var ganska dyrt med thailändska mått mätt. På hotellet finns även en lite shop, där man kan handla lite snacks och annat, men det är viktigt att komma ihåg att det annars inte finns någonting att köpa överhuvudtaget på Koh Hai. Flera resenärer vi pratade var ganska förvånade över detta.
Området är uppdelat i två zoner, Garden och Caribbean. Vi bodde i ett sea view suite room i Caribbean zone, vilket passade oss utmärkt. Rummen i Garden zone ligger uppför en väldigt brant backe, så därför är det att föredra att bok närmare stranden.
Personalen på hotellet är trevliga, men inte riktigt lika genuint thailändskt vänliga och tillmötesgående som på de flesta andra ställen vi har bott i Thailand, vilket är lite synd på ett annars jättetrevligt hotell.
Restaurangen serverar god mat, men priserna är aningen högre än på exempelvis Koh Lanta. Det spelar dock mindre roll, det är fortfarande väldigt billigt.

Nedan följer lite foton från vår underbara dagar i makligt tempo på Koh Hai. För att se bilderna i större storlek, klicka på första bilden, och håll därefter muspekaren högt upp till höger i bild, och klicka på next.
Koh Hai är som att befinna sig mitt i ett vykort. En avstickare hit kan vi således rekommendera varmt!