Danmark 2011

I början av augusti 2011 åkte vi till grannlandet för besök på bland annat Legoland, i några dagar. Vi bodde i en stuga på trevliga Riis camping, alldeles lagom för oss. På campingen, som ligger ungefär 10 minuter med bil från Legoland och 5 minuter ifrån Lejonparken, har ett litet poolområde med vattenrutschkanor och lekplats som är perfekt för barnen.

Första dagen när vi kom fram, spenderade vi vid poolen och i stugan. Dagen efter åkte vi till Lejonparken, som faktiskt var en riktig höjdare. Vi blev väldigt positivt överraskade! Man kör in i parken i egen bil, och man varvar sedan att titta på djuren som går lösa, från bilen, med att parkera bilen och promenera runt och titta. För min del, som var ganska allvarligt gravid när det begav sig, passade det perfekt att man hade bilen med hela tiden. På de flesta ställen fanns möjlighet att se djuren riktigt bra. Hela området är snygg och välskött och djuren ser välmående ut. Det finns grillplatser och bra ställen att stanna och fika på. Det finns även en enormt stor lekplats vid den sista parkeringsplatsen. Barnen tyckte den var toppen.

Vi spenderade sedan två dagar på Legoland. Det passade oss ganska bra då vi slapp stressa och hann med allting i godan ro trots att det var mitt i högsäsong. Första dagen testade banen diverse åkattraktioner etc, och andra dagen kunde de välja att göra om somliga favoriter. Andra dagen vi var där fyllde Theo sex år och han fick börja dagen med att åka den häftigaste berg&dalbanan och sedan välja en fin tröja i StarWarsshopen :smile: .

Vi var mycket nöjda med vår lilla semester. Det är en bit att åka så vi var glada att vi hade fyra nätter i stugan. Vi kunde ta det lugnt och hann med allt i godan ro. Med mina reseberättelser brukar alltid ett gediget bildgalleri följa. Dessvärre tycks det bli ett väldigt magert utbud av foton den här gången, då större delen av bilderna från resan osannolikt nog har försvunnit både från den externa hårddisken och från backup-skivan :sad: . Riktigt, riktigt tråkigt. Om jag lyckas få rätt på fotona kommer jag göra ett större galleri framöver, tills vidare får det duga med ett litet collage som visats på bloggen tidigare.
DK2011