Ban Phe, Thailand

I april 2013 åkte vi till Thailand igen – vår ersättningsresa efter Noahs långa sjukhusvistelse under förra resan. Resmål den här gången utgick till stor del utifrån närheten till sjukhus – vi ville helt enkelt inte riskera att uppleva samma som förra gången. Vi åkte därför till Ban Phe i Rayongområdet, ett par timmar öster om Bangkok. Det här området är relativt oexploaterat, men här är ändå ganska mycket svenskar. Vi hade även den här resan den stora glädjen att ha finfint sällskap av Nina, Andy & Wilmer.

Det blev en lugn och behaglig resa. Mycket god mat och dryck, lata dagar på stranden och vid poolen. Lite småutflykter – båttur, ett par dagar med familjetuktuk, men mest bara lugn och ro. Att vi och de stora pojkarna älskar att vara i Thailand, det vet vi ju redan – men detta blev även en revansch för Noah som var så sjuk förra gången. Han trivdes som fisken i vattnet. Underbart.

Ban Phe som resmål lämnar lite övrigt att önska och kvalar inte in på topplistan över våra favoritställen. Det är ganska ödsligt och långt mellan restauranger och hotell på stränderna, vilket medför att det blir ganska smutsigt på stranden. Mycket skräp blåser också in från Koh Samet – det här området har överlag ett rykte om sig att vara ganska smutsigt, vilket vi också kan skriva under på. Shoppningen är nästintill obefintlig i Ban Phe (om man inte är ute efter snäckskalsdraperi) och även om vi gillar att ha det lugnt omkring oss är det lite opraktiskt att behöva vänta i evigheter för att få fatt på en flakbil och kunna ta sig till supermarkets etc.

Men. Vi hade fantastiska veckor. Vi ♥ Thailand. Alltid!
banphe1
banphe2