Koh Lanta, Thailand

#easylifelanta #thaimout #slowdown #relaxbeach #lantalazydays – många ställen vi besökt under våra veckor på Lanta har alldeles utomordentligt passande namn för en semester som denna. Fyra år efter den förra resan till Lanta, tre år efter den senaste Thailandsresan som gick till Ban Phe, kom vi tillbaka till Lanta igen. Och ja, det var ljuvligt. Pulsen går ner, allt går långsammare, dagarna får en lunk med sol, bad, strand, pool, watermelonshakes, god mat, vänner, sandgropshäng i solnedgång, böcker, strandtennis, utflykter, snorkling… Det blev en helt annan resa till Lanta den här gången. Och det var skönt. Vi var friska och även om det kändes en aning och pulsen gick upp en smula när vi passerade doktorn och ambulansen som tog oss från Lanta förra gången, så var det här en trygg, lugn, harmonisk och alldeles ljuvlig semester.

Den här lilla ön har så många pärlor som bara väntar på att upptäckas. Den här gången var barnen större, allt var lite enklare (även om ingenting egentligen någonsin är svårt i Thailand), vi åkte runt en del, strandhäng, restauranger, båttur, Old town… Relax bay, Thaicat, Thaimout, Slow Down, Ko bar var några ställen där vi gärna hängde den här resan. Koh Rok fick ett besök för snorkling. På Holiday Villa på Klong Dao bodde vi fint, i hus med egen liten pool, tillsammans med vårt fina resesällskap Nina, Andy, Wilmer och Lowe ♥.

Jag behöver en dos av Thailand med jämna mellanrum – helst vartannat år. Vi har nu varit runt på ganska många ställen och känner egentligen inte något större behov av att upptäcka nya ställen hela tiden. Det räcker fint med utflykter omkring och lugna dagar på ön. På Lanta har vi hittat den avkoppling vi behöver. Nästa gång när barnen blir större kanske vi kombinerar med några dagar på en annan ö. Men: We`ll be back!

Och givetvis. Bildbomb. Jag hann med så mycket på den här resan. Promenader, träning, läsa, sandslottsprojekt, spela spel, strandtennis, bollek i poolen, drinkar i solnedgången, oräkneliga pad thais och massamans, fylla 40, och ja – fotografera. En del av bilderna ser ni här.
blog1

blog2

blog3

blog4

blog5