Pysselbord & förvaring

Tre (mindre förvisso, men ändå) projekt avklarade i helgen. Skönt! Dels uteprojektet som jag skrev om nedan – fällda träd och glad man med motorsåg. Och två inneprojekt – yeii! Är det nåt som gör mig tokig när jag är hemma så mycket som jag är just nu, det är stök och för lite förvaring till alla saker. Visst, okej att det är leksaker och allt möjligt framme på dagarna – vi har ju tre barn och de har massor med saker, men det måste finnas en rimlig chans att röja undan.

Lekrummet har fått sig ett pysselbord! Efter tre vändor till ikea för att få tag på bordsskiva och ben kom vi hem med alla sakerna och satte iordning allt när barnen somnat igårkväll. Annars brukar barnen sitta och rita, pärla, måla och annat vid köksbordet och varenda gång måste vi plocka undan när vi ska duka och äta middag. No more. Nu har vi en fin pysselbänk med pennor, penslar, målar & pysselböcker, playdoh lera, pärlor etc i lekrummet istället. Två barn får utmärkt plats och med lite god vilja kan man sitta tre också om det skulle behövas.

Också Kaspers rum har fått sig en liten makeover. Behoven förändras när barnen växer och när vi inredde Kaspers rum var han ganska liten och vi visste egentligen inte så mycket om hans personlighet och vad han skulle komma att gilla. Nu vet vi att vår lillebror är en kille med härlig fantasi som gillar att leka på sitt rum. Han bygger med playmobil, leker med riddarborgen, leker med hus och bilar från Bilarfilmen, leker mamma/pappa/barn, leker affär, lyssnar på musik – you name it. Han behöver helt enkelt bra golvyta för att leka på. Och hans rum är inte speciellt stort – det är det minsta av de tre barnrummen, inte superlitet, men det krävs lite eftertanke för att det ska fungera. Så för att frigöra plats tog vi bort en gammal fin, men stor, sekretär som han hade på sitt rum innan (den kommer få flytta in i Noahs nya rum), och det blev genast mycket bättre plats på golvet. Men följden blev kaos bland sakerna – allt hamnade på golvet, huller om buller och jag blir tokig. Lösningen blev vägghyllor, både för att parkera stora fordon (sopbilar, brandbil, skepp ;) ), för att ha leksaker som micro, doktorssaker och kassaapparat, och lådor och korgar för förvaring av småsaker. Mycket bättre! Allt har en plats igen, det är gott om lekyta på golvet och om Kasper står på en stol når han att ta ner sakerna på översta hyllan också.

Både bordsskiva, ben, hyllor och förvaring kommer från ikea. Billiga och enkla lösningar på svåra vardagsproblem :razz: .

4 kommentarer på “Pysselbord & förvaring”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Anneli

    Fint det blev. Jag önskar också mer förvaring, hoppas på ett skåp i födelsedagspresent!


  2. Kommentar från: Maria Larsson

    Så fint ni har det! Så mysigt med pysselplats. Det får vi ta tag i här med.
    Väldigt fint vardagsrum med matplats också, det ser rymligt ut. Ha en fortsatt fin vecka!
    /maria


  3. Kommentar från: Therese

    Oj vad ni är pyssliga!! Vad fint ni har det och bra ideér på hur man kan lösa alla vardagsproblem!


  4. Kommentar från: IaY

    Enkelt och bra! Toppen att det är lättstädat!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(