Återkoppling

111214
En liten tillbakablick på inlägget om konsumtion och jag kan konstatera att många är på samma linje som mig, men det finns givetvis också de som tycker annorlunda. Vilket självklart är helt okej. Jag vill gärna poängtera att jag vill inte döma någon med inlägget, vare sig de där som har bloggar med fokus på inköp och konsumtion (förutom det där med smygreklamen som kommer mer och mer och som jag också skrev om, det tycker jag är både förkastligt och oetiskt) – eller de som älskar att shoppa och prioriterar det. Alla får ha sin åsikt och det här är min. Men man är vare sig en sämre eller bättre människa för att man väljer som jag, eller för att man prioriterar på annat vis.

Oavsett vad vi tycker och tänker om det här fenomenet kan man helt krasst konstatera att på mängder av bloggar har fokus flyttats från vardagsliv, hobbies, pyssel, matlagning eller vad det nu månne varit förut, till shopping, shopping och shopping. Och personligen tycker jag inte det är ”feel good” – nej jag tycker det är trist, kanske för att vi har gjort val som inte medger all den där shoppingen. Som jag inte heller känner att jag behöver. Och precis som jag skrev tidigare så är det ju faktiskt bara att sluta läsa de där bloggarna (har precis gjort en kraftig rensning i min rss lista). Jag har haft några mailkonversationer med en del av dem som kommmenterat och tyckt till på mitt inlägg, och några har frågat efter tips på bloggar som jag skulle vilja kalla ”feel real”. Så här kommer några sådana som jag gillar att läsa just nu – somliga har jag följt ett bra tag, somliga är helt nya. Gemensamt för dem är att de på olika vis och med olika ambition blandar vanliga dagar, bra som dåliga, med vardagstankar, hobbies, ungar, matlagning, träning, inredning, pyssel, inspiration. You name it. Vardagsliv med lite krydda helt enkelt. Och kanske även en del shopping. För i en lagom dos är det ju rätt kul det också ;-) .
Kolla in, här kommer några jag gillar, helt utan inbördes rangordning:
Bromans Bravader
Emmas Lif
MrsBandCo
Sara Lovisa
Om fyrbarnslivet
Onekligen
En bulle ur ugnen
Ljuvligt
Home and desire
Oh lovely
Hedvig och jag
Kitchenbloom
Linruz
OddBrownBird
Fiaelia
Underbara Clara
Hallakulle
Det var ett gäng. Bara sådär, det finns massor out there. Många av de ovan nämnda bloggskribenterna kan, förutom att göra inlägg om saker jag finner intressanta, dessutom hantera text och/eller foto med bravur. Jag tycks nämligen ha en förkärlek för att fastna för just sådana. Men vem har inte det? Om någon känner sig bortglömd, inget illa ment. Amningshjärnan gör mig ganska opålitlig just nu. Jag hade förmodligen glömt mitt eget huvud nånstans om det inte satt fast, och jag är evinnerligt tacksam att jag (än så länge) vare sig har glömt nåt av barnen eller hunden nånstans när vi far runt ;-) . Någon som har andra bloggtips till mig? Shoot! Lämpligen i kommentarsfältet.

11 kommentarer på “Återkoppling”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Millan

    Vad skoj med lite bloggtips. Maste jag kolla upp :-). Jag kommer inte att vara online sa mycket nar vi ar i Sverige sa onskar god jul och vi hors nasta ar :-). Kram


  2. Kommentar från: Charlotta - www.ohlovely.se

    Tack för alla bloggtips! Ska genast kika in. Fanns några där som jag inte besökt tidigare. :)


  3. Kommentar från: Mia

    Tack för bloggtips! Jag är helt inne på din linje gällande konsumtion, helt galet och jag fattar inte hur folk har råd?! Jag gillar din blogg mycket :smile:


  4. Kommentar från: Fia

    hurra! vilket uppfriskande konsumtionsinlägg du skrivit! vet inte om det är för att jag inte har mycket till övers för Odd Molly eller shabby chic eller Lexington, men varje gång jag kommer in på en blogg som liknar de bloggar du beskriver (ibland måste jag bara klicka mig in via någon länk för att FÖRFÄRAS, det är ett sjukt beteende jag vet), så häpnar jag alltid trots att jag var beredd. över innehållslösheten och ytligheten, men framförallt för att de verkar ha så sjukt mycket besökare (och pengar!). är det detta folk vill ha? det här de vill läsa om? det skrämmer mig ganska mycket det.

    men det här blev jag varm av! mycket hedrad över att få ha kommit med på din ”feel real”-lista! verkligen. värt mer än alla sponsrade länkar i världen. tack!

    och stort grattis till Lillebror!


  5. Kommentar från: Fia

    äh, råkade snava på skicka-knappen och trodde att det försvann. letade, men hittade den inte. försökte skriva om samma, men nu ser jag ju att den första fanns där. men tja… nu fick du två (och jag fick en jättelång lunchrast ;) ). sorry.


  6. Kommentar från: Bromans Bravader

    <3
    Och tack för tipsen, ska kika in hos de andra. Kul med "ny" läsning.
    Ha en fin kväll


  7. Kommentar från: Mrs. b

    Hedrande att få vara med på din ”feel real”-lista!
    Är för trött just nu (hmm, inte bra att börja snåla på sömnen för att hinna med annat….) för att gå in i diskussionen. Men jag håller med till viss del. Jag läser nog en blandad kompott, och inspiration kan jag få från alla håll. Sen kanske jag i olika perioder dras till olika innehåll, just nu blundar jag för mycket av det som ”köp-bloggas”.


  8. Kommentar från: A F F L U E N Z A

    Jag håller fullkomligt med, jag är så innerligt less på alla dessa shoppingbloggar! Tack för många bra bloggtips.

    Grattis till bebis förresten! Jag är en genom åren återkommande läsare men tenderar att inte kommentera så ofta. :redface:


  9. Kommentar från: annah

    Måste jag kolla in!


  10. Kommentar från: Terese

    Hallå igen..

    Jag har latat mig en del på sista tiden, har visst missat en del inlägg. Ska lägga till dig på Bloglovin så jag inte missar mer.

    Tack för att du tipsar om mig.

    Kram Terese


  11. Kommentar från: odd brown bird

    Uj uj uj, vad mycket jag hade att läsa ikapp här – härligt! Tack snälla för att du uppskattar min blogg, jag blir helt sprallig när jag hör sånt och jag är helt med på ditt resonemang ang s k ”lifestyle” bloggar. Fast jag måste erkänna att jag lätt kunde lägga ett par tusen på en tunika bara för några år sedan, medan det idag inte ens finns med på önskelistan.

    I mitt fall handlar det om att jag jobbar stenhårt med mig själv och vem jag vill vara och helt omvärderat mitt liv, mig själv och min vardag (hur klyschigt det än låter), men bättre sent än aldrig liksom =)

    Önskar hela familjen god fortsättning och att jag får fortsätta följa er under året!

    Kram kram





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(