Liten samlare

Theo har alltid gillat att samla. Allt möjligt. Och omöjligt. Ni skulle bara se hans pinnsamling. Den är gigantisk och det krävdes en del lirkande för att han, när den började växa sig orimligt stor, skulle gå med på att flytta den från dörrtrappen till ett något mer diskret ställe brevid cykelskjulet - ”Den är ju så fin mamma, så min pinnsamling borde verkligen vara det första man ser när man kommer!”. Hur som helst, nu samlas ekollon på lekplatsen utanför huset. Av dem kan bygga bokstäver, göra sifferrader eller bara lägga i en burk. Och om man inte riktigt vet vad man ska göra med dem just nu, så kan de också ”bara vara bra att ha”. Om ett par veckor kommer kastanjesamlandet komma igång – visst är det tur att vi har två gigantiska kastanjeträd på tomten? :love:
110920

4 kommentarer på “Liten samlare”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Dagarna

    Haha vilken bra kommentar :)
    C brukar fylla hela jackfickorna med ekollon. Hittar hon en fin pinne på vägen hem från förskolan så måste den följa med hem. Som tur är så går honoftast med på att lämna den utanför tomten.

    I måttliga mängder kan det vara fint med ekollon, kastanjer och lite pinnar.


  2. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Har ni boken ”Oscars pinnar”? Världens bästa barnbok!!! Den är visserligen för lite yngre barn men jag älskar den å andra sidan fortfarande. Köp eller låna den bums! :)

    http://www.bokus.com/bok/9789129653496/oscars-pinnar/

    Kram M,F&C


  3. Kommentar från: MariaL

    Oskar samlar ekollon till Ella :-) gissar att du inte hade riktigt samma ide om vilket di vill besökare först skulle se…


  4. Kommentar från: Linda A

    Vi har också samlare här hemma… *suck*
    Men ekollon och kastanjer är ju fina nu på hösten =)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(