Den första höstdagen

110830
Det är inte ens september ännu, men just idag känns det som om sommaren har gett upp på riktigt. Det singlar gula löv från träden och det blåser snålt. Theo ville ha vantar när vi skulle cykla till skolan idag – dags att ge sig ner i förrådet och leta rätt på varmare kläder. Annat to-do på hösten är att inventera förrådet av vinterkläder till barnen, och det ser faktiskt ganska bra ut, tack och lov. Kasper har mycket han kan ärva och till Theo fick vi göra en del akutinköp mitt i vintern förra säsongen och dessa passar fortfarande. Barnens garderober i övrigt måste däremot uppdateras en del, Theo måste ha vuxit en halvmeter i sommar. Varenda långärmad tröja han tar på sig är på tok för kort i ärmarna, och byxor sliter han ut stup i kvarten. Lillebror behöver också fler byxor.

Jag har tagit tag i middagsmaten, åtminstone en aning, genom att skriva veckomeny och planera lite mer än vad det blir på sommaren. Det är så urtrist det där med vardagsmaten tycker jag, det känns som om vi äter samma sak hela tiden. Tips på snabba, goda vardagsrätter att variera med uppskattas! Vi gör också ett nytt ryck med Linas matkasse som vi körde för ett år sedan ungefär, det gav bra variation och det var fantastiskt skönt att få en matsedel planerad och klar. Det som jag inte gillade med Linas förut var att bara en av rätterna kategoriserades som ”snabb”, medans en var ”tuff” och resten ”medel”. Medelrätterna tog på tok för lång tid på en vardag, åtminstone för oss. Sen vet jag inte om det beror på att alla grönsaker som skulle skalas och hackas och delas och gud-vet-vad eller om vi bara är långsamma i köket, men det blev för stressigt. Nu klassas två av rätterna som ”snabba” så vi ger konceptet ett nytt försök.

Mina fina solrosor håller på att blåsa sönder fullständigt därute, så jag plockade in den största av dem och satte i en vas, så får den lysa upp lite här inne ett tag. Den slokar dock betänkligt, vi får se om den tar sig. Nu ska jag ta tag i bildredigering en stund innan jag ska bege mig ut igen. Theo ska börja på ”Miniorerna” i Öppna förskolans regi här i byn idag, och även om de hämtar upp barnen i skolan vill jag följa med första gången innan han känner fröknarna. Vi får se om han tycker det är roligt – det är lek, sång, pyssel, bakning, fika och annat tillsammans med kompisarna. Tanken är att det kunde vara roligt för honom att ha en ”egen” aktivitet en eftermiddag i veckan nu när jag ska vara föräldraledig, då i princip alla kompisar går på fritids varje dag. Det är en väldig hets efter att leka med kompisar annars, vi hinner vanligen inte innanför dörren innan han vill ringa till nån. Idag är han åtminstone väldigt entusiastisk – mest av allt ser han fram emot fikan. Det är mammas pojk det :love: .

Ha en bra dag!

2 kommentarer på “Den första höstdagen”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Millan

    Ja, usch, nu börjar det där tråkiga vädret… Du har tur som kan ta in solen sådär. ;-) Det piggar ju upp lite grann i alla fall.
    Hoppas det kommer gå bra med alla aktiviteter, skolor, fritids etc, så du kan känna dig lugn framöver. Minns hur det var när Jonas började, det skulle lekas mest hela tiden efter hämtning. Det är ju så nytt för dem, liksom deras egna grej. Att få bestämma. Och ett väldigt stort kliv i utvecklingen.
    Håller tummarna för att snitt etc flyter som det ska när det är dags. Och varför skulle det inte? Klart de fixar detta! Likaså du/ni!
    Stor, blöt kram från Trollhättan!


  2. Kommentar från: Millan

    Ja har kanns det ocksa som host nu. Och just i morse var det faktiskt nastan morkt fortfarande nar jag gick upp for att ga till jobbet. Kandes inte det minsta roligt!

    Jag har ocksa borjat fundera lite pa hostklader till barnen. Pa torsdag ska deras nya garderob levereras sa da far jag ta och inventera lite tror jag.

    Hur mar du annars vannen? Har du fortfarande lika ont?

    kram





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(