Sommargodis

110711
Körsbär i en skål och en ny hög med böcker. Adlibris har ett bra sommarerbjudande – 4 pocket för 99 kr. Jag har läst ut hela den första bunten – eller åtminstone nästan.
Marian Keyes Oväntat besök på Star street - vilken besvikelse. På 250 sidor hände.absolut.ingenting. Det är ytterst sällan jag lägger ner att läsa ut en bok, men denna gången gav jag upp. Väldigt oväntat, jag brukar verkligen gilla hennes böcker.
Även Blodläge – Johan Theorin var något av en besvikelse. Hans tidigare böcker, och speciellt Nattfåk. har ju varit grymt bra! Den här var väldigt medioker och levde inte alls upp till mina förväntningar.
Varför gråter inte Emma – Magnus Wennerholm och Emma Jangestig, var som väntat läsvärd. I förhållande till den oerhörda och fullständigt ogreppbara tragedi som drabbade Emma när hennes barn mördades, känns boken ganska klinisk på något vis. Inget förmildrande, inget förskönande. Det behövs inte heller. Tragiken i historien räcker fullt ut.
Håkan Östlundh var för mig en ny bekantskap bland författare för min del och Släke överraskade positivt. I nästa omgång ska jag beställa hans andra bok Dykaren.
Viveca Stens I grunden utan skuld var även den riktigt bra. Mycket bättre än hennes tidigare. En skildrar två historier, historiskt och nutid som mot slutet binds samman på ett överraskande vis. Detta var den tredje delen i Sandhamnsserien och jag kommer definitivt läsa den fjärde delen I natt är du död.
Och så Mons Kallentoft – Vårlik. Utan tvekan den bästa boken i serien. Mons Kallentoft tar helt klart den svenska kriminalromanen till en helt annan nivå, både med själva intrigen, med personskildringarna, med de parallella handlingarna och rent språkligt. Ser fram emot att läsa Den femte årstiden.

5 kommentarer på “Sommargodis”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Anna

    Svinhugg som ligger överst i din hög gillade jag!!


  2. Kommentar från: annah

    Antecknar ;)
    Hemma väntar Mons och Johan, en bra och en lite mindre bra, får se vad jag tycker då. Hundraåringen är iaf toppen än så länge.


  3. Kommentar från: IaY

    Härlgt med sommarläsning! Jag läser nr 1 av 8 böcker som jag tänkte beta av i sommar. Det är dock mycket svårare nu att få tid att läsa med en 2 åring i huset ;)


  4. Kommentar från: Annelie Johnsson

    Här blir det också många böcker, ett par i veckan i alla fall…
    Hoppas allt är bra och att du inte heller lider av sommarvärmen alltfört mycket!

    Stor Kram!!


  5. Kommentar från: Hallon

    Påminde mig om att jag kanske ska kolla upp det där erbjudandet på Adlibris. Semestern nalkas och då är det inte fel med lite nytt att läsa.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(