Sommarläsning

Periodvis slukar jag böcker. Förr läste jag massor för jämnan, men nu tenderar det bli mest under semestrar och ledigheter. Har jag väl kommit in i en läsperiod brukar den hålla i sig ett tag – oftast fram tills att jag börjar på en bok som inte fångar mig ganska omgående. Då blir böckerna ofta liggandes igen till förmån för annat när jag har tid över. Under min ”vilovecka” förra veckan hann jag läsa fyra böcker på fem dagar och jag kan konstatera att böcker är faktiskt det som allra bäst får mig att hålla ett lugnare tempo. Därför blev det en beställning – adlibris har ett bra erbjudande på pocketböcker just nu. Fri frakt dessutom.
110601
Släke – Håkan Östlund Svensk deckarförfattare som jag inte läst tidigare. Om jag gillar den finns även en fortsättning på pocket.
Oväntat besök på Star Street – Marian Keyes Har alltid gillat Marian Keyes böcker – brukar passa utmärkt i solstolen. Oftast lättsmälta, ofta underhållande men med en tänkvärd underton.
Varför gråter inte Emma? – Magnus Wennerholm och Emma Jangestig Om Arbogatragedin 2008.
I grunden utan skuld – Viveca Sten Jag har tidigare läst någon av Viveca Stens deckare, men har inte riktigt fastnat i historierna. Jag gör ett nytt försök med denna.
Vårlik – Mons Kallentoft - Den fjärde delen i serien om Malin Fors. Min favorit bland de först tre är Sommardöden.
Blodläge – Johan Theorin Det här är den tredje delen i Johan Theorins serie som utspelar sig på Öland. De tidigare böckerna, Skumtimmen och Nattfåk, har verkligen varit måste-bara-läsa-lite-till-böcker som jag har läst ut på nolltid. Speciellt den sistnämnda. Ska bli spännande att se om hans tredje bok lever upp till mina förväntningar.

Nu skulle jag vilja ha boktips av er inför sommaren – de här böckerna lär inte räcka hela sommaren. Vad läser ni i solstolen?

4 kommentarer på “Sommarläsning”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: annah

    Varför gråter inte Emma vill jag läsa. Hört gott om den.


  2. Kommentar från: camillasnyahem

    Som bibliotekarie måste jag bara säga: välkommen till biblioteket! ;) Det är härligt att komma in i såna läsperioder, för min del kommer de ganska sällan nu men jag hoppas det blir bättre när jag pluggat klart. På jobbet brukar jag tipsa om John Ajvide L:s bok Lilla stjärna. Har inte läst den själv än men de som fått tipset har kommit tillbaka och varit lyriska!


  3. Kommentar från: Dagarna.nu

    Här är det tyvärr bara körkortsboken som gäller ett tag nu.
    Fast jag skulle helst vilja läsa någon bra bok istället…


  4. Kommentar från: Pia

    Just nu läser jag historiska romaner av Philippa Gregory som jag älskar. Vill också läsa ”Emma-boken”!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(