Flädersaft

090710
Det växer fläderblommor överallt runt omkring där vi bor, så för några veckor sedan så gick jag och Theo och hans bästis ut och plockade blommor att göra saft av. Barnen var jätteduktiga på att både plocka, rensa och skölja blommorna. Sedan blandade vi saft efter det här receptet och så fick det stå och dra sig i en knapp vecka. När det var klart hjälpte barnen till att göra iordning saften och skriva namn på etiketter till saften. Tyvärr hade vi inga fina flaskor hemma, så det fick duga med stora glasburkar :smile: .

Flädersaft = gott och somrigt och väldigt enkelt. Det är dessutom roligt att barnen får insikten att allting inte kommer direkt ifrån affären… Eller som Theo sa ”Ah, så saften kommer inte direkt ifrån Maxi” :lol: .

8 kommentarer på “Flädersaft”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Pia

    Vad ni är duktiga och pyssliga!!


  2. Kommentar från: Affluenza

    Åh vad gott! Jag är uppväxt med hemmagjord fläderblomssaft men har inte börjat uppskatta den förräns på senare tid :razz:


  3. Kommentar från: Snäckan

    Det är så roligt att givande att kunna göra små pyssel där barnen kan känna att de verkligen bidrar.

    Kram


  4. Kommentar från: Cybertjejen

    Va kul för barnen att vara med och göra saft.


  5. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Har Theo skrivit sitt namn själv? Oj, vad duktig han är i så fall. Det enda Fille kan rita är ägg och blöjor. För ett ovant öga kan det vara svårt att skilja de båda objekten åt men nu har vi lärt oss att blöjorna ser ut som ägg med en liten flärp på. Flärpen är den lilla tejpbiten som sitter bak på byxblöjorna. Jag tror minsann att han saknar blöjorna lite. :)
    Vad roligt att barnen fick se hela processen med saftandet. Tänk att vara fyra år och ha gjort sin alldeles egna saft. Jag är ju nästan tio gånger så gammal som Theo och jag är fortfarande stolt om jag gör något sånt. :lol:

    Kram


  6. Kommentar från: Ann

    Jag har lyckan att ha stora frösådda fläder på tomten… Nu blev jag inspirerad att brygga egen saft!! TACK FÖR RECEPTET!!!

    kram//


  7. Kommentar från: Frida

    Åh va avis jag blir. Shit va huslig du är! Jag är så impad. :-)
    Tack för receptet. Det ska vi anamma här i norr.
    Kram på er. Frida


  8. Kommentar från: Fia

    Ojoj, så himla gott med hemmagjord flädersaft! Och roligare blir det ju när man har så duktiga små hjälpredor. Jättefina bilder på härligheten! Man blir törstig… :)

    Kram!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(