Alanya, Turkiet – juli 2015

Den där sommaren det inte skulle bli någon utlandssemester – då hamnade vi ändå i Alanya, Turkiet. Och tur var väl det. Med det katastrofala vädret i Sverige var det ytterst tacksamt att få en veckas sol & pool. Precis som med de andra orter vi besökt tidigare i Turkiet (Icmeler 2013 och Side 2014) hade jag besökt Alanya tidigare när jag jobbade på resebyrå. Och vi kan verkligen rekommendera Alanya. En riktig stad, där turismen inte helt fått ta över, även om det ändå är bekvämt och anpassat för en skön semester. Jag gillar att ha det där ”riktiga” livet omkring, med folk som går till jobbet, gamla tanter som köper frukt, gubbar som dricker te utanför små butiker (varför envisas de förresten med att dricka varmt, sött te när det är 40 grader varmt?!) och barn som leker på förskolor och skolgårdar.

Mysiga restauranger (vi hittade massor av olika mysiga ställen att äta på om kvällarna, med god hjälp av Tripadvisor. Vi rekommenderar Musti, Eski Ev Old house och Green beach) finns det gott om, fina stränder (vi gillar Kleopatra bäst), underbart väder (om man gillar varmt. Det är i juli mellan 35-40 grader. I skuggan. Vi gillar varmt, sådär varmt så att man kan sitta i skuggan och bada i skuggan och ändå inte frysa…. Love it…) …♥. Vi bodde på Villa Sunflower som var ett riktigt bra hotell, med gångavstånd till det mesta. Enda nackdelen med Alanya är att transfern är lite trist (upp till tre timmar med buss) om man flyger till Antalya. Numera finns även flyg till Gazipasa som ligger närmare – blir det fler resor till Alanya kommer vi definitivt försöka hitta ett flyg dit istället.

Vi hade en fantastiskt fin vecka. Bara sol, pool, god mat, mysiga restauranger, god mat, böcker, spel, familjetid, glass… Precis vår typ av semester. Turkiet levererar varje gång! ♥ Jag fotade riktigt mycket – ljuset var fantastiskt och mina allra bästa fotomodeller hade jag ju med mig ♥.
1

blog2

blog3

blog4

blog5

2 kommentarer på “Alanya, Turkiet – juli 2015”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Therese

    Vilka underbara bilder du har tagit!


  2. Kommentar från: Frida

    Pernilla, Man ser verkligen att du haft en härlig resa med familjen och med kameran! Shit vilka härliga bilder! Underbart ljus! Kram Frida

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(