Att baka som Leila. Eller inte.

090226
Trots att vi har varit friska en hel vecka i sträck nu har våra lek&fikaträffar ändå blivit inställda – nu är de vi brukar träffa förkylda och sjuka istället, och vi vill inte direkt kasta oss i famnen på nya virus. En eftermiddag roade i veckan roade vi oss istället med att baka bullar.

Varje gång jag drar igång ett bullbakningsprojekt, minns jag varför det inte blir speciellt ofta. Det ser nämligen inte direkt ut som i Leilas kök när jag bakar bullar. Jag ser inte alls sådär harmonisk och tillfreds ut, och jag har inga färgglada snygga bunkar och vispar och ingen kitchenaid heller för den delen (har Leila en kitchenaid överhuvudtaget förresten? Jag vill iallafall ha en.). Nej, istället blir jag tokvarm och stressad och det blir mjöl överallt, deg som fastnar och en fantastisk massa disk. Jag bakar ju dessutom tillsammans med en på sitt vis hjälpsam treåring, har en åttamånders i matstolen brevid som kastar sina leksaker i golvet och vill att mamma ska ta upp dem hela tiden, samt med en borderterrier på golvet nedanför som hoppas på tur och är i vägen precis hela tiden.

Men på sätt och vis är det ju ganska trevligt ändå. Åtminstone efteråt, när jag fått röja upp röran och därmed fått frid i sinnet igen, och kan njuta lite av att det som omväxling doftar nybakat i huset.
Den här gången komplicerade vi det lite extra och gjorde vaniljbullar. Jag använde det där vanliga lussebullsreceptet med kesella som alltid är ett säkert kort, men bytte ut saffran mot lite kardemumma. Sen kletade vi i rikligt med vaniljkräm och resultatet blev riktigt lyckat. Jag är fortfarande inte riktigt på det klara med om det verkligen var värt besväret, men ge mig några dagar till så kanske… :wink: .

16 kommentarer på “Att baka som Leila. Eller inte.”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Snäckan

    Vilken klockren och härlig beskrivning från en a
    äkta vardag istället från ett perfekt och ”curlat” bakningsprogram!

    Kram


  2. Kommentar från: ulle_80

    HAHAHA, jag veeet! Kanner precis samma! Detar inte skoj, svettan lackar trots att jag har en as snygg pa skit bra kitchenaid. :)
    Mest jobbigt ar det att sma barnafingrar ska vara med o kladda.

    Kramis


  3. Kommentar från: annelia

    Jag ÄLSKAR min Kitchen Aid. Klart värd pengarna, man använder den jättemycket eftersom den står framme. Snygg är den också :-)


  4. Kommentar från: Myangels

    Mmm… vad gott.
    Måste också baka nån dag.


  5. Kommentar från: isabels värld

    Hi hi.. låter som när det bakas här hemma, mysigt och hysteriskt svettigt :smile: Goda de ser ut bullarna!! Ha en mysig fredag! kram Pernilla


  6. Kommentar från: IaY

    Vad gott det lät med vaniljbullar!!! Jag blir sååå sugen, både på att baka och att äta :) En kitchen aid står på min önskelista, undrar om den är värd pengarna… Hm.. Trevlig helg!


  7. Kommentar från: Annika

    Ha ha ha.. skrattade gott när jag läste ditt inlägg. Ungefär så tycker jag om bakning också – TROTS att jag faktiskt äger en Kitchen Aid! Fast den gör sig fin, fint i kökshörnan. Dyr prydnad bara.. hi hi…

    Kram och trevlig helg!


  8. Kommentar från: Anna

    Ktichen Aid? Någon sådan behöver ni ju inte! :) Känner, som övriga verkligen igen mig i din beskrivning. Min treåring vill alltid vara med och häller ofta ingredienserna utanför skålen-kul!
    Tack för tipset om ordmolnet, jag gjorde en till dem var + en till min man och mig. Trevlig helg! Kram Anna


  9. Kommentar från: Akay

    Klart det är värt besväret – nybakade bullar med ett glas mjölk till är ju bland det bästa som finns! :razz:


  10. Kommentar från: Helena

    Jag är ingen kak- eller bulltjej, men just vaniljbullar gillar jag. Och doften i lägenheten efter en bakomgång är oslagbar. Jag kanske borde våga mig på ett bullbak trots att jag är bakanalfabet. :wink: Trevlig helg & kram!


  11. Kommentar från: Birgit

    Hej! De blir säkert jättegoda med hjälp av en liten ”stjärn-gosse”!
    Kram mor-mor


  12. Kommentar från: HUSnrNIO

    Låter som ett typiskt barnbak. Härligt kladdigt och skönt efteråt när allt är undandiskat och bara doften dröjer sig kvar. Men visst har Leila en KA. Jag har velat ha en ända fram till för någon vecka sen när jag tittade på ett av Martha Stewarts program där de använde en ingående. Det såg faktiskt ganska jobbigt ut för skålen är liten och själva vispen och axeln som den sitter fast på var nästan likastor som skålen så hon kom ju knappt ner när hon skulle sleva bort det som åkte upp på kanterna när den var igång. Nu har ju inte jag kikat närmre på den irl men i programmet såg ut så. Blev visst ganska långt kvällssvammel här… Ha det bra.


  13. Kommentar från: HUSnrNIO

    Skönt att höra om andra barns utveckling. Ibland känns det som rena rama tävlingen när man är på Öppna förskolan. Ha en bra lördag.


  14. Kommentar från: Sara

    Haha, ja det är ju en upplevelse i sig att baka med två små barn. Dels (här hemma) 4-åringen som är riktigt duktig… och sen den lilla 7 månaders som när hon är nöjd och bra inte gör så mycket väsen av sig… men mitt när man är uppe i baket så kan det ju bli värsta skrikattacken, bajsblöja som ska bytas eller akut hungerkänsla… haha!

    Men att det blir stökigt och mycket disk när man bakar… det hör ju liksom till….

    Det är ju ändå roligt tycker jag! Man kan roa stora barnet en liten stund i alla fall och sen kan man fika gott (förhoppningsvis) när allt är klart! :smile:


  15. Kommentar från: sabina

    Jag har en Kitchen Aid och är sååå kär i den. Vi bakar rätt ofta, Stella älskar att vara med och hjälpa. Och den manicken får ju så gärna stå framme och i motsats till en mängd andra köksmaskiner. Klart en bra investering. Vi beställde annars vår från pixmania i Tyskland och sparade en rejäl slant. Kramkram


  16. Kommentar från: Cybertjejen

    Bra beskrivning!
    Jag låter maken baka istället ;) Han tycker att det är roligare





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(