Inköp jag gillar

120420
Lite nytt till killarna; randig tröja och orange byxor till storebror. Han är väldigt förtjust i orange, min förstfödde, så dessa föll honom väl i smaken! Det är inte lika enkelt att hitta fina kläder till Theo nu när han har kommit upp i storlek, har jag upptäckt. I många affärer har han kommit upp på ”storpojksavdelning” och en hel del av kläderna där är inte… riktigt i min smak. Jag tycker faktiskt att man är barn fortfarande när man är snart-sju-år, och jag tycker inte nödvändigtvis att man måste se ut som en förpubertal skejtare alla redan. Men jag har alltid gillat Åhléns barnkläder, och de har fina barnkläder ända upp till storlek 140. På Åhléns blev det även en pyjamas med elefanttryck till Noah. Lindex hade fått in mycket nytt och vårfint, och Kasper valde sig en färgglad grön poliströja, och Noah fick fina hängslebyxor och en sån där pippi-tröja som jag tittat på i evigheter. Den sistnämnda kommer bli fin till hans varma jeansväst.

Avslutningsvis är jag väldans förtjust i iphonedockan som vi köpte för en billig peng i Thailand – den passar perfekt att ha på övervåningen när jag håller på att lägga in tvätt eller röja på slagfälten (aka barnens rum).

4 kommentarer på “Inköp jag gillar”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Therese

    Håller med dig precis gällande storbarnsavdelningen till killarna…inte min stil alls… Men fina inköp du gjort och jag älskar pippi-tröjan!


  2. Kommentar från: jack

    Samma här! Tyvärr är Olle inne på en helt annan linje. Det är inte längre någon idé att köpa fina (enligt mig) kläder till honom för han tar inte på sig dem. Det blir bråk och tandagnisslande och någon gång har han gömt sig i skolhallen med tårar i ögonen för att han har så fula kläder om jag valt. Det är ju inte klokt men jag har gett upp. Det är en blandning av att han vill passa in + att han alltid varit väldigt självmedveten. Snyft!
    Svante har ännu inget att säga till om ännu och till Märta har jag gått lös på puffhängselbyxor och klänningar. :surprised: Hehe. Det enda skälet till att jag hade velat ha en flicka innan hon kom var att få handla på en annan avdelning än killarnas och att få bli mormor. Nu önskade jag mig ingen flicka (eller pojke) utan ett friskt barn! …
    Tänk om det fanns butiiker med färgglada barnkläder där man kunde välja själv om det skulle passa ens barn oavsett kön. Vilken dröm! (För mig, inte för Olle ;-) )


  3. Kommentar från: Albinssonskan

    Pippimönster är fint!
    Annars är jag svag för prickigt och randigt för mina töser. Big no-no är Hello Kitty, Disney och andra kommersiella tryck. Tyvärr tycker ju stortjejen om HK så där får jag ge mig emellanåt…


  4. Kommentar från: mammadagar

    Jag håller med… det är svårt att hitta bra barnkläder när de kommer upp i storlek. Stora tjejen här har ju 134/140 nu och det blir mer tonårskläder vilket jag inte alls tycker passar på en som är 7 år. Jag brukar hitta en del fint på Stadium som är lite mer sportigt eller på Name it.
    Sen har hon höga krav själv så hon måste vara med och välja själv annars totalvägrar hon bara att ta på sig. Det svåra är också att hon är så himla smal så mycket bara hänger på henne. Byxor är nästan omöjligt. Det är bara tights som funkar.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(