Barnen boktipsar

120215
Jag läser gärna för barnen, det brukar bli nån bok varje dag, och på kvällen läser vi alltid för dem innan nattning. På sistone har vi läst kapitelböcker om kvällarna, mest för att slippa tjafset om vems tur det är att välja bok ;-) . Just nu läser vi Simborgarmysteriet med LasseMaja. Finns massor av böcker i samma serie om man gillar dem. Vi har även testat att ladda ner böcker till iPaden, Megakillen. Barnen tycker nog det är roligare än vad jag tycker att läsa på iPaden, men det är sannolikt smidigt att ha lite böcker där om man ska resa iväg någonstans till exempel. I appen finns även ett par spel och pyssel. Megakillen var för övrigt riktigt bra tyckte båda barnen. Hos Kasper är favoriterna, som alltid, böcker om tåg. Här kommer tåget med Halvan är storfavoriten (alla Halvanböckerna är för övrigt poppis här hemma. Jag gillar också dem) tätt följd av Mulle Meck berättar om tåg och Tåget till Timbuctoo.

Vad läser ni för era barn? Ge mig era bästa tips! Bloggen Bokunge tycker jag för övrigt är en väldigt trevlig sida med mycket bra boktips för barn.

Idag känner jag för övrigt att ögat faktiskt håller på att bli bättre. Jag är inte lika ljuskänslig längre och har absolut inte lika ont som igårkväll. Jag föredrar dock att vandra byn runt i solglasögon fortfarande för det är förbaskat ljust ute med snö och sol. Köra bil undviker jag i möjligaste mån för dropparna gör att jag ser suddigt. Men det går på rätt håll!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(