Så kan det också gå

20120206-214152.jpg
Hade planerat ett blogginlägg med lite foton från helgen – på den goda semlan vi festade till det på igår och på mina söta vita pärlhyacinter som står i köksfönstret. Men nej. Jag är på tok för galet trött idag.

Dagen har gått i ett hiskeligt tempo – lämnade Theo i skolan, körde hem, gick ut med hunden, promenerade till bibblan med Kasper och Noah för teater, joggade hem (teatern var lite längre än jag räknat med…), lastade ungar och vagn i bilen, åkte till stan för besök hos barnläkaren (vilket oxå tog längre tid än jag räknat med), fick i Kasper lite lunch på stan och hann sedan preciiiiis tillbaka hem i tid för att hämta Theo i skolan igen. Theo skulle leka med kompis och jag hann knappt plocka undan mellis innan det var dags att laga middag. Pheew…. Så ja. Nu orkar jag inget mer än att ligga i sängen med hunden, bebisen, iPaden, en bok och lite tv i bakgrunden.

Läkarbesöket idag gick bra. Och dåligt. Det bästa var att vi samtidigt som Kasper skulle på ett rutinbesök med sin förkylningsastma (som jag för övrigt hoppas och tror att han håller på att växa ifrån) fick tid med Noah hos samma läkare. Bra var det också att Kasper var i utmärkt skick :-). Det sämsta med besöket var att Noahs luftrör piper och rosslar precis som jag misstänkt. Således blir det luftrörsvidgande och nebunette (inhalator) även för honom. Dessutom trodde läkaren att det eventuellt kunde finnas ett samband mellan luftrörsproblemen och hans ständiga kräkande och icke-bajsande. Och därför ska jag nu prova strikt mjölkfri kost framöver (jag helammar fortfarande Noah) för att se om det blir någon förbättring.

”Herregud. Hur ska det gå med mitt kaffe??!?” var den första tanken som slog mig. Jag måååååste ha mjölk i kaffet. Och jag måste ha kaffe!! Jag får påbörja mitt mjölkfria leverne imorgon och mitt första mission blir att hitta nåt substitut att hälla i kaffet ;-). Annars har jag viss erfarenhet av mjölkfri kost genom jobbet, så till vardags ska vi nog lösa det. Får se om jag lyckas ta mig till den ”mjölkskola” hos dietist på lasarettet som läkaren rekommenderade också. Det hade nog varit bra om vi ska köra det här under en längre period, men först ska vi testa ett par veckor och se om det ger någon positiv effekt.

Imorgon är en annan dag. Med nya utmaningar tydligen ;-). Men nu – over and out!

7 kommentarer på “Så kan det också gå”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria

    Filen o osten skulle jag sörjt! Men det finns mkt mjölkfri choklad o frukt är oxå godis eller hur var det… Du kommer fixa det! Hoppas du hittar bra substitut!


  2. Kommentar från: Mimmi

    Celiakiförbundet ger toppenbra tips om du behöver och är väl värd att bli medlem i om mjölkfria kosten måste fortsätta. Kram


  3. Kommentar från: Mrs. b

    Känner igen mig – jag testade också helt mjölkfritt under en kort period och det krävdes ju lite undersökning för att hitta allt i matväg. Har ett minne av att hotdogs-korven skulle vara mjölkfri…. :-)

    Hoppas det går bra för er!


  4. Kommentar från: Maria

    O hoppas Noah blir bättre i magen!


  5. Kommentar från: Charlotta - ohlovely.se

    Oh shit… mjölkfri kost är ju hur jobbigt som helst. Nästan allt innehåller ju mjölk. :(

    Men efter att du gått den där kursen så kanske du hittar många bra alternativ. Hur det går med mjölken i kaffet kan man ju då undra… :o

    Kram!


  6. Kommentar från: Dagarna

    Jag vet tyvärr hur det är med mjölkfri kost. När man väl kommer in i det fungerar det rätt bra.
    Det finns många bra ersättningsprodukter numera.

    Jag körde med soyamjölk i kaffet när jag skulle äta mjölkfritt. Havemjölk var inte gott.


  7. Kommentar från: Linda

    Mjölkfritt har vi också kört när vår dotter var liten. Fick dock bekräftat att hon var känslig för komjölksprotein och då slutade jag amma. Försökte med olika substitut men det gick inte att äta, enligt mig som är ganska kräsen ;-)
    Dietisten som vi gick till på lasarettet var jätteduktig.
    Lycka till! :smile:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(