Mindfulness

Mindfulness är på tapeten lite här och var just nu. Och jag gillar tänket. Medveten närvaro. Att inte hänga upp sig på småsaker, att vara nöjd med det man gör, att verkligen ta sig tid för det man håller på med. Men det är svårt i småbarnsvardagen – man är så van att ha hundra bollar i luften, göra tusen saker på samma gång, multitaska, you name it. Det sitter liksom i ryggraden och är svårt att förändra. Men jag försöker – att vara mer med, vara mer nöjd där vi är just nu, inte hela tiden sträva framåt och mot något annat. Samtidigt är ju inte tanke att mindfulness ska bli ännu ett krav och ett måste i vardagen. Det gäller att hitta en balans. Jag snubblade över en bra artikel om det hela här, och jag läste även ett par bra blogginlägg här och här om ämnet.
120122
Det finns även en bok om mindfulness som riktar sig just till föräldrar. Den skulle jag gärna vilja läsa (vilken tur att jag fyller år ganska snart…Eller hur? ;-) ). Finns bla på Adlibris.

3 kommentarer på “Mindfulness”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Odd brown bird

    Håller med, och boken är mycket läsvärd. Lånade den på bibblan i somras men måste nog köpa den. Det är en bok man måste läsa om och om för man glömmer så lätt och faller tillbaks i samma gamla tankemönster.

    Ha en fin vecka!


  2. Kommentar från: AnnnaJo

    Hej,
    måste bara säga att du tar helt fantastiska bilder. Jag kollar på bilderna som ligger under lycklig foto och de är helt magiska. Jag håller själv på att ”lära” mig att fota och dina foton är verkligen inspirerande. Vad är det för objektiv som du använder?

    kram


  3. Kommentar från: Anna

    Den boken skulle jag verkligen behöva läsa…





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(