Everyday life

120119
Dagarna rullar på. Tiden går fort och bebisen växer. Noah är 3,5 månader. Snart rullar han också – han är så nära att vända sig men han tycks ha ärvt sin mors (obefintliga) tålamod när saker inte fungerar på en gång, så han ger upp och blir förbannad efter ett tag. Jag försöker verkligen ta tillvara tiden och njuter av min lilla bebis. Jag strävar inte framåt så mycket mot vad som kommer sen, jag vet numera av (ganska gedigen) erfarenhet att tiden kommer gå fort, så jag är väldigt nöjd där vi är just nu. Nöjd där vi är just nu i utvecklingen, det blir tid för smakportioner, sitta, krypa, stå och gå. Sen. Nu trivs han bäst i min famn och det tar jag tillvara på. Han är en riktig liten knähund ♥. Han har alltid nära till skratt och är oftast gurglande glad.

Mitt viktminskningsprojekt går sakta men säkert neråt. Jag har minskat 3,3 kg sedan nyår och det får jag anse mig väldigt nöjd med, speciellt med tanke på att jag inte kör någon direkt diet (jag helammar och vill inte på något vis riskera Noahs matförsörjning). Jag har helt enkelt dragit ner på så gott som allt socker, försöker tänka på att ta lite mindre kohydrater och lite mer kött och sallad. Samt en aning mindre portioner. Jag hade tänkt ta tag i min träning på friskis&svettis, men i förra veckan tog jag bort ett födelsemärke på mitt öra, och det har dels gjort ganska ont efteråt och dels har jag fortfarande stygnen kvar, så jag har inte kommit iväg. Men jag får ganska mycket vardagsmotion – jag promenerar ju dagligen byn runt flera gånger – mellan skola och dagis och till lekplatser och till vänner och på hundpromenader, så jag känner faktiskt att kondisen är på väg att bli bättre. Oftast har jag både bebisen i vagnen och Kasper på ståbrädan, så det är ju några kilon jag puttar runt varje dag. Funderar på att försöka mig på att köra något enkelt styrketräningsprogram här hemma att komplettera med och strunta i träningen på friskis. Det hade varit bekvämt att kunna köra lite styrkeöveningar hemma, helst utan massa avancerade redskap. Jag kan dock väldigt lite om vad som är bra respektive dålig träning som nybliven mamma med en postgravid kropp (dessutom kejsarsnittad) och trots att jag har surfat nätet runt en hel del efter något lämpligt träningsprogram att köra ett par gånger i veckan har jag inte hittat något bra. Kanske någon har tips på något lämpligt program till mig? Jag behöver ha ett färdigt att följa.

På helgerna tycker jag, viktminskningen till trots, att man måste få unna sig lite godsaker. Annars blir det ju för tråkigt. Har hittat ett recept på en thaigryta jag tänkte laga i helgen och en chokladmousse som verkar oemotståndlig. Innan dess hoppas jag dock att vi ska hinna få lite extra motion i pulkabacken (det är faktiskt grymt jobbigt att släpa barn upp pulkabacken). Det snöar nämligen just nu och det hade varit så kul om snön låg kvar tills imorgon så jag hann ge mig ut med barnen och leka lite i snön! Men – oddsen är nog dessvärre dåliga, sannolikt har all snö smält innan vi ens kommit ur sängen imorgon bitti. Men vi håller tummarna!

Edit: har fått tips tidigare om Olga Rönnbergs blogg men hittar lixom inget ”färdigt” program à typ 20 minuter att köra ett par gånger i veckan. Letar kanske för dåligt.

3 kommentarer på “Everyday life”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Anneli

    Tänk på att använda en riktigt bra olivolja när du serverar moussen eftersom oljan dominerar rätten ganska mycket och är en stor del av den!!


  2. Kommentar från: johanna

    Kolla in olga rönnbergs blogg (hon som är en av biggest loser tränarna) hon är specialist på mammaträning. Jag har inte adressen i huvudet men googla hennes namn. Hon har nån sida som heter mammafitness också. Eller mama fitness. Man kan säkert fråga om råd i kommentarsfältet på hennes blogg.


  3. Kommentar från: Coquina

    Klart man ska få unna sig godsaker på helgerna =) Kika gärna in på min matblogg och tävla om skålar från Ib Laursen =)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(