Och julen varar väl till påska

men det var inte sant och det var inte sant för däremellan kommer fasta. God fortsättning!
Japp. Så var julen över för den här gången. Noahs första. Vår första som trebarnsfamilj. En fin jul på alla sätt och vis. Vi har träffat nära och kära och firat med hela stora glada bullriga familjen. Dansk tomte, massor av mat och ännu mer klappar. Ja, ni kan ju själva föreställa mer mängden julklappspapper det blir efter åtta ungar under åtta år som öppnar sjukt mycket paket på en och samma gång. Nu brukar våra barn förvisso inte få några hysteriska mängder julklappar, jag brukar istället försöka ge dem lite utspritt under året när jag tycker det är något som behövs, och i år blev det ännu lite färre klappar än normalt, eftersom vi har en resa inom en inte alltför avlägsen framtid. Hursomhelst blir det galet mycket papper när så många ungar öppnar paket på samma gång. Barnen blev väldigt glada för sina respektive presenter, som för Theos del bland annat bestod av barcelonaboll och barcelonalakan, fotbollsspel och ett ”Den försvunnen Diamanten”, för Kasper Tåget Thomaslakan, en stor lyftkran med fjärrkontroll, en sopbil och ett par olika playmobil. Noah fick en thildetrasa och en thildeficka, en skallra och en mobil till vagnen. Jag och Pär gav inte varandra några julklappar i år, utan vi tänkte istället gå och se Kent i sommar, och kanske unna oss en hotellövernattning i samband med det.
111226
Och apropå fasta. Det är sockerdetox big time som gäller efter helgerna. Det här duger inte. Förvisso brukar mina gravidkilon inte gå bort av sig själv, det vet jag av erfarenhet, men det blir ju definitivt inte bättre av detta svullande och frossande som vi ligger inne med just nu. Fyyyyy säger jag bara. Nej, nu får det bli andra bullar. Eller snarare inga bullar. Alls. Noll. Nada. Jag kan förvisso inte riskera amningen med någon ”riktig” bantningskur, men det får bli ett totalt stopp på socker, godis, bakverk, glass och andra sötsaker. Jag ska för sjutton gubbar i bikini om 2 månader. B.I.K.I.N.I. Fatta. Det är inget man skämtar om alltså. Visst är det skönt att få vara lite för sig själv på stranden men man vill ju inte skrämma ihjäl alla andra. Hu.

Men. Vi har haft en bra jul. Mysigt. Och än har Pär mycket ledighet kvar. Så vi skrotar runt här hemma, spelar spel, läser böcker, kollar på film. Och äter för mycket onyttigheter då.
Ikväll spelade vi det nya ”Försvunna Diamanten” spelet. Ett spel som faktiskt alla i familjen uppskattar att spela, jag tycker annars att väldigt många spel för barn är dödligt tråkiga. Och då har jag ganska stor erfarenhet av barnspel från jobbet. Kasper och jag spelade tillsammans och plötsligt fick vi upp en marker med en rövare på, vilket innebar att vi blev av med alla våra pengar. Varpå Kasper, upprörd, utbrast ”Ånej mamma”! Röven tog alla pengarna!!”. Ännu ett oförglömligt citat från julen 2011 :love: .

Det har blivit en herrans massa foton under juldagarna. Jag har just lagt in dem i datorn och om där är något att ha kommer det säkerligen ett par bildkavalkader inom de närmaste dagarna.

6 kommentarer på “Och julen varar väl till påska”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Cissi

  Ni verkar ha haft en fin jul – härligt:) Kan tänka mig att det blev lite små-kaos emellanåt med åtta ungar?! Hos oss räckte det med två iaf;) God fortsättning!

  Vi samlar förresten Noahs citat här:
  https://twitter.com/#!/noahfunderar
  För att komma ihåg dem och för att dela med oss av dem:)


 2. Kommentar från: Bromans Bravader

  Oh yes. Här blir det också socker detox de luxe. Börjar jobba igen 9e januari efter 1 år och 3 månaders mammaledighet och då ska jag ta tag i min träning och mitt ätande igen. Var stenhård och jätteduktig hela vintern/våren/sommaren när jag gick ner mina sista gravidkilon, men nu i höst har det inte gått lika bra. Inte gått upp i vikt men mår inte alls lika bra. Så nu är det bara att köra igen. Rekommenderar denna donnas blogg http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/ grym inspiration och pepp! Hjälpte mig sjukt mycket med motivationen i våras. Hon vet vad hon pratar om när det gäller träning efter graviditet.
  Kram Jannike


 3. Kommentar från: Dessi - Home and desire

  Åh, vilket härligt citat! Och jag har alltid älskat ”Den försvunna diamanten”. Längtar lite tills vi kan spela det med Vilmer. Eller nej. Just nu tycker jag verkligen tiden går för fort…

  Och hmm. Här borde det också socker-detoxas. Men jag som fick en ny bakbok i julklapp…

  Ha en god fortsättning!


 4. Kommentar från: Om 4barnslivet

  Och bilder som är så kul:)
  Kraaam!


 5. Kommentar från: Dagarna

  Jag har kört LCHF (inte super strikt) hela hösten, så skönt att slippa detta sötsug.

  Ger man barnen för mycket paket vid samma tillfälle blir det bara för mycket och de vet inte vad de ska leka med.
  Mycket bättre att dela upp det lite. Jag tror inte att de bli lyckligare för att de får några fler paket.


 6. Kommentar från: HUSnrNIO

  Låter som ni haft en mysig jul!
  Här går det inte att lyfta M till toaletten i sömnen.
  Han är extrem vid all väckning och kan lika så balla ur totalt en lång stund efter att ha lbivit störd om han vill det.
  Däremot så är det ju så att blöjan varit torr länge nu om natten så jag tror inte att det blir några problem.
  En och annan olycka får man ju räkna med men troligtvis så kommer detta att gå smärtfritt.
  Han njöt ikväll när han skulle gå och sova utan blöja =)

  Det där spelet har även vi.
  Tror att dottern fick det förra julen. Har spelats flitigt och personligen tycker jag att det är kul.

  Ha en fin tisdagkväll!
  Helen.HUSnrNIO

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(