Månadsbilden Januari

Jag brukar vanligen inte gå med i några av de där otaliga fotoutmaningarna som cirkulerar på nätet. Inte för att jag tycker det är trist eller så, jag tycker snarare att det är riktigt roligt att se allas kreativa fotoidéer kringa olika teman. Men nej, anledningen till att jag inte brukar delta är att jag vill att både fotografering och blogg ska vara kravlöst – jag vill inte känna mig tvungen att fota varje dag eller på en bestämd dag om jag nu inte har lust med det just då. Även om det är frivilligt huruvida man vill delta i utmaningen var vecka, skulle jag ändock känna mig tvungen.

Idag snubblade jag dock in på en fotoutmaning som verkligen tilltalar mig, och som inte kräver så stor insats för att kunna delta – Månadsbilden 2009 hos Camillas Foto. Tanken är att deltagarna ska välja ut en vy som man fotograferar en gång per månad hela året, för att se årstidernas skiftningar. Kul idé! Jag är med :smile: .
090131
För att fortsätta på devisen att det ska vara enkelt att göra fotoutmaningen, valde jag en vy som bara ligger ett par hundra meter hemifrån, och som jag så gott som alltid passerar minst en gång om dagen på hundpromenad. Dessutom vet jag av erfarenhet att årstidsskiftningarna är ganska tydliga just´här. Ja, nu finns det ju i och för sig stor risk att det kommer se likadant ut i både januari, februari och mars, men sen så :wink: .

7 kommentarer på “Månadsbilden Januari”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Camilla

    Hej Pernilla!
    Kul att du vill vara med, jag har länkat till dig nu.
    Det är precis som du skriver, det ska vara kravlöst, att ta ett foto per månad är helt okej och allra bäst är det att fotografera nära hemmet så att man slipper köra iväg.
    Ha det bra
    Camilla


  2. Kommentar från: Pia

    Kul grej!

    Du, måste fråga – var PS-kursen hos Mikaela bra? Vad fick ni lära er? Funderar på att hoppa på imorgon :) Fotokursen är ju så bra så jag antar ju att samma gäller för PS…


  3. Kommentar från: Karins fotoblogg

    Kul att du vill vara med! Det ser ut som en lovande vy. Undrar just vad som kommer att spira på åkern?!


  4. Kommentar från: Cybertjejen

    Detta måste jag vara med på ;)
    Älskar fotoutmaningar, känner annars att jag lätt fotar samma saker hela tiden.


  5. Kommentar från: jack

    Bra idé! Sådana bilder ‘brukar’ man ta och använda med barnen på Montessoriförskolor.

    Nu har jag fixat ett passande lösenord tror jag. ;)

    Tjing!


  6. Kommentar från: lotta

    såååå vackert!!!


  7. Kommentar från: andré

    Det blir skoj att följa årstiderna där! :smile:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(