Ett fotoställ

Jag har fått bli testpilot för olika fotoprodukter hos Smartphoto (tidigare Extrafilm), där man kan beställa tex canvastavlor, fotoböcker, framkalla vanliga bilder etc. Den här gången har jag testat att göra ett fotoställ. Fotostället innehåller 12 bilder och har spiralbindning högst upp så att man lätt kan bläddra mellan fotona. Stället är fäst på ett grå/brunt kartongliknande material. Jag valde att fylla stället med svartvita foton från Noahs första dagar. Jag tror jag ska ha det vid datorn – först hade jag tänkt ställa det i ett av fönstrena i vår matsal, men spiralbindningen gör att det faktiskt känns mer passande i ett arbetsrum/kontor. En god idé för den här produkten skulle kanske kunna vara att fylla med foton på barnen/familjen och ha på sitt skrivbord på jobbet?
111011

Jag har testat otaliga leverantörer (och därmed deras respektive program) för framkallning, fotoböcker etc, och tycker med den erfarenheten att Smartphotos program för att göra fotostället är relativt lättarbetat. Uppladdningen av bilderna tog förvisso ganska lång tid, men det kanske berodde på något tillfälligt fel, eller det faktum att mina foton är väldigt stora. Jag rekommenderar att man laddar upp alla fotona på en gång, och sedan lägger in dem i den ordning man vill ha dem i fotostället vid beställningen. Om man ångrar sig under tiden och vill ändra ordning måste man nämligen börja om från början med alla fotona. En enklare funktion för att dra runt och flytta bilderna hade varit önskvärt. Jag började om flera gånger för att få det som jag ville ha det, och jag vet inte det var en bidragande orsak till att bilderna i slutprodukten som jag fick hem på posten igår (plus för snabb leverans!) inte var monterade helt i den ordning jag lagt dem i. Det foto som jag ville ha längst bak, hade hamnat längst fram. Kanske en bagatell, men jag är noggrann med mina foton och vill att resultatet ska bli som jag tänkt. Kanske beror detta fel på att jag börjat om och ändrat ordning bland bilderna i fotostället flera gånger innan jag skickade beställningen, men då jag dubbelkollade bildordningen innan jag klickade iväg stället borde bilderna hamnat i rätt ordning.

Bildkvalitéten är god och färgerna ser bra ut utifrån min bildbehandling. Jag tycker inte om när programmen lägger på egna effekter, utan jag vill själv styra hur det färdiga resultatet ska se ut. I Smartphotos program för fotostället hittade jag ingen funktion för ”färgförbättring” eller liknande, så jag vet faktiskt inte om det görs något vid bilderna per automatik – i sådana fall syns det åtminstone inte på mitt resultat. Vilket är precis så jag vill ha det. Bilderna i fotostället är blanka, och personligen föredrar jag matta foton, därför saknar jag en funktion där man kan välja matta bilder iställtet. Det där är ju dock bara en smaksak.

Nu står fotostället här brevid mig vid datorn – med bilder på Noahs första dagar och på hans första möten med sina storebröder. Det ser riktigt trevligt ut. Kanske kan det här till och med hjälpa mig att hålla lite bättre ordning vid datorn…. ;-) .

4 kommentarer på “Ett fotoställ”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: mammamia

    Åh vad du är duktig på att ”fixa o trixa” med dina bilder! Jättemysigt att ha det så och kunna bläddra fram olika bilder. KRAM


  2. Kommentar från: Dagarna

    Vilken underbar bild!
    Har inte testat Smartphoto än, men nästa beställning blir nog därifrån.


  3. Kommentar från: Pialotta

    Så fint.. jag är oxså en Testpilot för Smartphoto :smile: Jag valde kaffekopparna, men jag har inte fått hem dessa ännu. Ska bli spännande att se dom.
    Smartphoto är bra tycker jag. Jag har beställt canvastavlor, posters, sparbössa och fotoalbum innan där och blivit helnöjd.
    Ha de bäst.. bra inlägg :smile:


  4. Kommentar från: mammadagar

    Jag kommer aldrig till skott och gör nåt med mina foton, det är lite synd faktiskt… en sån där vore ju perfekt just på jobbet :smooch:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(