En febertopp

Tyckte Kasper verkade lite hängig där han satt i frökens knä på gården när jag hämtade i fredags. Men han var ju å andra sidan alldeles nyvaken efter sin lunchlur och vem är inte lite seg precis då? Vi hade bestämt träff i lekparken med några kompisar men Kasper som brukar älska att cykla själv gnällde mest hela vägen dit. Lite medhavdmellis borde ha gjort susen, men när inte det heller hjälpte begav vi oss hemåt istället. Och då fick jag förklaringen, stackaren hade 39.3 i feber :sad: . Han somnade som en stock i soffan och sov till och från hela kvällen. Under natten gick febern upp emot 40 grader och han låg som en snurrande, feberhet, liten kamin hos mig. Vid femtiden på morgonen kändes han svalare igen. På förmiddagen var han mycket bättre och även om febern steg igen på eftermiddagen höll sig febern under 39 grader hela dagen, vilket innebär att det inte märks ett dugg på Kasper att han är dålig. Idag är han feberfri och precis som vanligt. Skönt att det gick fort över!

Det innebar dock ändrade planer för oss – den planerade kräftskivan med vännerna som vi sett fram emot fick bytas ut mot en variant i mindre skala. Dvs, jag och Pär åt våra kräftor här hemma, vi gjorde en paj som barnen åt, lite vitlöksbröd i ugnen, en god sallad och en smarrig kladdkaka till efterrätt. Vi ville ju givetvis inte smitta de andra, barn som vuxna, på festen, med nån form av odefinierat febertoppsvirus.
110911
Idag skrotar vi mest runt här hemma – letar fram och förbereder lite bebisgrejer, surfar toalettinredning och kakel (jo, den nya toaletten ska bli klar nån gång), grejar lite i trädgården. Theo leker med kompis och ikväll blir det simskola. Jag tänkte baka Leilas tekakor. En ordinär helg – i fridens tecken helt enkelt.

2 kommentarer på “En febertopp”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: CissiE

    Hoppas ni hade en mysig hemma-kväll istället – den relationen är ju viktigare än någon annan relation:)


  2. Kommentar från: Linda

    Skönt att han det gick över så fort… och hoppas ni andra klarar er undan febern.
    Ha en mysig måndag!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(