Vardagslyx

Att slippa tänka själv. Vi kör Linas matkasse ett tag nu igen. Jag tycker middagen är viktig och vi försöker sitta ner och äta hela familjen tillsammans varje dag. Både för att ha en stund ihop och för att barnen behöver ordentlig middag. Speciellt Theo är väldigt smal och tunn så att ”fuska” med middagen känns inte alls bra. Men vardagsmaten blir ju oftast väldigt enkel och det är förvisso helt okej, men känns som det blir samma hela tiden och vi har föga inspiration till att hitta på nåt nytt.

20110905-100337.jpg
Fördigplanerad matkasse känns därför vääääldigt skönt just nu. Idag ska vi äta parmesangratinerad sejfile med potatis och broccoli. Jag brukar varva de fem rätterna man får att tillaga varannan vecka med egen mat, så vi fördelar det på ungefär två veckor.

Det är en riktigt grå dag i Skåne idag. Regnet vräker ner. Typiskt, Kasper har sin första dag i utegruppen på förskolan idag. Varannan vecka är de ute hela dagarna, och varannan vecka är de inne på förmiddagen och ute på eftermiddagen. Han har förvisso bra regnkläder men jag undrar om det finns något regnställ som klarar dessa mängder.

7 kommentarer på “Vardagslyx”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Catharina

    Dessa matkassar är räddningen för vår familj. Jag slipper ha dåligt samvete för att det bara blir korv och makaroner och det är dessutom mycket roligare att laga vardagsmaten nu. Många av recepten har gjort mig bättre i köket och det är kul!

    Vi har testat några olika och fastnat för Middagsfrid. De har fem rätter istället för fyra. Och deras mat passar vår smak bättre än Linas, men det är ju helt individuellt så klart. Bara ett tips om ni känner för att variera er. :-)


  2. Kommentar från: Linda

    Tycker jag alltid lagar samma mat och det blir så trist. Bra med lite nya recept och ideer. Kanske också skulle prova på det där…. just för att förnya rätterna lite. Och det är ju bra att fördela det på två veckor som ni gör ;)


  3. Kommentar från: Anna

    Ja vilket väder!!! :-( Vill gärna ha Linas matkasse men de vill inte komma till Kågeröd! Och du..med tanke på din kommentar om att gifta sig…vi hade tänkt anlita dig lite då! ;-) Kram


  4. Kommentar från: Helena

    Gott middagstips: Köttfärsgratäng!

    Stek köttfärs i egen önskad mängd. Häll på lite vanlig soya så köttfärsen blir ganska brun. Koka ris så det passar för 4 personer (allt ska få plats i en ugnssäker form) Stek lök. När allt är färdigt lägger du riset i botten på formen. Ovanpå lägger du köttfärsen, sen den stekta löken och toppar med riven ost. Sedan häller du vanlig vispgrädde (japp ingen dietfood här inte) så halva formen nerifrån och upp täcks och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Allt är ju redan färdiglagat det ska bara värmas och osten ska bli fint gyllene. Vi brukar även slänka på tillsammans med löken, stekta champinjoner och ibland även majs. Så enkelt och så gott! Samma sak gör du med kasslergratäng. Koka ris, koka upp såsen, blanda i sås, ris och tärnad kassler, lägg i en form, toppa med ris, 200 grader i ca 25 minuter (OBS, använd rätt mycket sås så det inte blir torrt). Hoppas du fick något tips!


  5. Kommentar från: Helena

    Toppa med ost menar jag ju på det sista middagstipsen :razz:


  6. Kommentar från: Att vara någons fru

    Åh så gott det där lät…


  7. Kommentar från: Cissi

    Vi har också kört igång med matkasse efter ett års uppehåll. Nu provar vi middagsfrid, de har ett alternativ med en tre-rätterskasse som kommer en gång i veckan och det blir nog perfekt för oss. Det är verkligen en liten djungel av matkassar därute! Hoppas ni blir nöjda!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(