Yoda – lyser upp i mörket

Sådär ja. Nu blev även Theos lampa klar. Det tog ju oss bara 2,5 år efter att han fått sin sängkoja att sätta dit en sänglampa.

Vad gäller femåringens lampdesign har jag inte kunnat välja riktigt lika fritt som hos lillebror, utan han har själv fått ha ett ord med i laget. Det hade sannolikt inte blivit likadant om jag fått välja själv, men nu är det ju faktiskt hans lampa och han vet vad han vill ha. Eftersom han är ett big fan av StarWars just nu, letade jag upp lite StarWarsbilder på nätet och skrev ut. Yoda är favoriten och således är det han som nu pryder Theos sänglampa. Jag har klippt ut figuren och sedan limmat både under och över bilden med transparent marvin medium lim. Resultatet blev riktigt fint. Theo är nöjd. Jag är nöjd. Med belysning ser jag ju nämligen texten i godnattsagorna ordentligt. Äntligen.
110112

För att sammanfatta dagen för övrigt, kopierar jag fina Fridas lista.
Dagens Tack – till Pär som fyllt på spolarvätska på min bil så jag kan se nåt igen när jag kör till jobbet imorgon. Jag kanske borde gå en kurs i hur man gör…? Det borde ju inte vara så svårt. Måste bara först lära mig var man öppnar motorhuven. Eller, nej, förresten. Varför det? Han gör ju det så bra.
Dagens Dryck – kaffe
Dagens Grönsak – morötter, majs, ärtor, broccoli, sallad, tomat. Vi har ett stort och fräscht salladsbord på jobbet. Bra när man försöker dra ner en aning på kolhydraterna.
Dagens Rätt – att vi tog Biggles till veterinären.
Dagens Fel – att mina ganska nya vinterskor har gått sönder i fodret.
Dagens Dåliga samvete – att jag måste ta barnen till frisören. De är så långhåriga nu att mössan börjar sitta tajt på Theo och Kasper håller på att få luggen i ögonen. Jag ska bara hinna…
Dagens Grrrr – att snön bara smälter och fryser, smälter och fryser, smälter och fryser. Och att vår gata därmed är helkass att ta sig upp för.
Dagens Goda nyhet – att det mesta har flutit på som det ska.
Dagens Dåliga nyhet – att det visade sig vid veterinärbesöket att bölden Biggles har fått i örat måste opereras bort snarast. På fredag. För att därefter skickas på analys. Veterinären verkade dock inte oroad och menade att bara ett fåtal (5%) av den här typen av bölder är elakartade och att de inte brukar likna den som Biggles har. Hursomhelst, jag blir skitorolig och har suttit med Veterinär Google hela kvällen.
Dagens Äntligen – att Kasper har somnat. Efter att ha sprungit ur sängen typ hundra gånger. Vi måste nog börja minska hans dagsömn.
Dagens Ord – ”Om du inte slutar tjata nu mamma, så får du inga julklappar”. Kasper, 2,5 år.
Dagens Utmaning – Att inte halka och slå sig rejält på isbanan (aka skolgården) på jobbet.
Dagens Roliga – att vi fick in utvärderingslappar från föräldrar på jobbet som var väldigt nöjda med förra terminens verksamhet.
Dagens Bästa –att hämta pojkarna tidigt.

9 kommentarer på “Yoda – lyser upp i mörket”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Anneli

    Cool lampa. Yoda är också min favorit av Star Wars karaktärerna!
    Vad läskigt med Biggles, håller tummarna för att det inte är något illavarslande!


  2. Kommentar från: camillasnyahem

    Vad trist att hör om Biggles knöl. Jag förstår din oro, det spelar ingen roll hur många lugnande ord veterinären sa, man är alltid rädd för att förlora sin bästa vän. Jag tänker på er och håller tummarna.

    Ps. Apropå minska dagssömn… Lea fick sova middag i över en timme idag vilket resulterade i att hon somnade för en timme sedan, alltså 00.15. Vi försöker plocka bort dagssömnen helt men det är svårt när man sitter i bilen. Hoppas du får julklappar ändå, trots att sonen var stygg mot dig. ;)

    Stor kram till dig!


  3. Kommentar från: Gunnel

    Dagens ord var det bästa jag läst på länge.


  4. Kommentar från: Lotta ♥ ohlovely.se

    Så fint det blev med den gröna lilla Yoda gubben på lampan. :smooch: Dagens ord var ju hur kul som helst! Söta Kasper! :love:


  5. Kommentar från: Mia

    Häftig lampa!
    Hoppas det går bra med Biggles och att bölden inte var elakartad. Håller tummarna!
    Kram


  6. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Ha ha ha… dagens ord var fantastiska.
    Jag håller tummarna för Biggles.

    Kram M,F&C


  7. Kommentar från: Therese

    Wow, snygg lampa som passar en starwars-fantast perfekt kan jag tänka :)


  8. Kommentar från: Anna

    Härligt! Den listan snor jag till framtida inlägg! Vi måste fika snart!!! Hoppas Biggles snart e pigg igen. Kram


  9. Kommentar från: Karin!

    Jag kapade din lista också! :redface:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(