Recycling

Recycling tycks ha blivit ett populärt begrepp bland de trendiga inredningsbloggarna på sistone. Om hur man kan ta vara på gamla prylar och fixa till dem för att använda dem igen. Inspirationsbloggen Fabriken har bland annat haft just recycling som ett tema bland sina medlemmar. Det är ganska roligt att titta på hur olika gamla saker fått nytt liv på olika vis.

Att vara trendig var kanske inte direkt min tanke när jag i somras fick två gamla lampor av svärmor, som legat i förrådet i sommarstugan i sådär 50-60 år. Stilrena, enkla och funktionella lampor, precis som jag gillar. Lampor som skulle passa perfekt som sänglampor i pojkarnas respektive sängkojor. De var lite kantstötta och i färger (brunt och gult) som inte alls passade i deras rum, men det skulle ju kunna åtgärdas med lite färg. Ibland sitter ju dock tummen som bekant väldigt hårt fast, så efter att ha stött på major problems som att sprayfärgen tog slut, att den planerade utsmyckningen på Theos lampa inte alls fungerade som jag tänkt – trots flera försök, blev projektet liggandes ett tag. Ända tills nu, när vi byggde Kaspers sängkoja (ska fota den och visa en vacker dag, den blev så mysig!). Så nu sitter åtminstone en lampa på plats, vit och fin. Den har fått sig en liten färgklick i form av en rand av fondtapeten vi har på ena väggen i hans rum. Visst blev det bra? Theos lampa är inte riktigt färdig ännu, men snart så har jag förhoppningsvis fått loss tummen en andra gång… ;-) .
110108

8 kommentarer på “Recycling”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: LiseLotte

    Väldigt kreativt må jag säga :smooch:
    LiseLotte


  2. Kommentar från: Lotta ♥ ohlovely.se

    Det blev ju toksnyggt! Även om jag gillade den i gult också! :love:


  3. Kommentar från: Annelie Johnsson

    Snyggt!!! Här har jag en brun Bumlinglampa, som ligger och väntar på lite färg… Så många projekt, så lite tid- eller vad säger du?? ;-)


  4. Kommentar från: Gunnel

    Tack för tipset om Fabriken. Du hade passat som månadens inspiratör.


  5. Kommentar från: annabungner

    Fiffigt med en bit av tapeten, funderade just hur du hade gjort eftersom jag började med att kika på bilderna :)
    Jättefint!!


  6. Kommentar från: Therese

    Den blev ju supersnygg lampan!!


  7. Kommentar från: villekulla

    Fräck gul lampa som blev riktigt SNYGG!! Häftigt :-)


  8. Kommentar från: Dagarna.nu

    Så fint det blev





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(