10 meter i den djupa bassängen

101122
Igår kom lillprins hem från simskolan med Silverpingvinen – glad och stolt. Han älskar simskolan och har verkligen kämpat med ryggsimmet. Nu simmar han ledigt 10 meter i den djupa bassängen (även om han är helt blå om läpparna för han fryser så förbaskat i stora bassängen – lilla babysimsbassängen med sina 33 grader passar honom bättre ;-) ) .

Theo började på babysim när han var 3 månader och stortrivdes i vattnet, men när vi började jobba efter föräldraledigheten fick vi inte ihop det med simtiderna och det blev tyvärr ett uppehåll på 1,5 år. Sedan började vi på nytt igen med syskonsim då lillebror var fyra månader. Vid omstarten var Theo ganska osäker och ville till en början inte hoppa, inte doppa huvudet och inte dyka. Med mycket plask och lek blev han allt säkrare i vattnet och med tiden har han kommit att bli ett riktigt vattendjur. Två år senare simmar han så själv och jag tror att hans föräldrar är lika stolta som han själv över att han fixade det där efterlängtade märket den här terminen.

Som gammal ”simfröken” är jag kanske lite extra glad över att både Theo och hans lillebror är glada för att gå på simskola – vattenvana och simkunnighet är guld värt! Att de vid tidig ålder får vattenvana, lär sig respekt för vatten och på sikt att simma på egen hand är en billig livförsäkring.

9 kommentarer på “10 meter i den djupa bassängen”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Snäckan

    Som sagt heja Theo! Som ”aktiv” simfröken instämmer jag helt och hållet i att det är så viktigt att barn lär sig tidigt respekt och vattenvana.

    Lite synd är det bara att Svenska Simförbundet och Svenska LivräddningsSällskapet gått skilda vägar när det gäller märken. Det var mycket enklare när det bara fanns baddaren, silver och guldgrodan etc. Nu finns det doppingar och pingviner och krabbor och delfiner och gud vet vad :-/

    En märkessköld till Theo från tomten kanske?

    Kram


  2. Kommentar från: Annika

    Här är en till som är gammal simfröken! :lol:

    Simlärare (först simlärarassistent) på sommaren var mitt sommarjobb i 8 år. Men det var på den tiden man lärde ut bröstsim och inte ryggsim först.

    Usch, så gammal jag är… he he… ;-)

    Har också tänkt att få in Moa i simskolan, men varje gång jag ringer är det fullt. Har försökt, mailar och ringt i över 1 år, men det finns fortfarande ingen plats. Synd.

    Den 5 december släpps platser till våren. Hoppas på plats då.

    Kram.


  3. Kommentar från: ulle_80

    duktiga theo!


  4. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Jag är verkligen ingen simfröken, tvärt om. Ingen tog med mig på simskola, jag fick lära mig i skolan. Usch vad jag tyckte det var hemskt. Kallt vatten, djupt vatten och kallsupar är det jag minns. Jag tror jag dök första gången i högstadiet och de gånger jag dykt sedan dess är lätträknade.
    Helt klart behöver man börja tidigt för att försöka förhindra obehag och rädsla. Så jag är jätteimponerad av Theo.

    Kram M,F&C


  5. Kommentar från: Madde

    Duktig kille!


  6. Kommentar från: Anneli

    Duktig kille :-)

    Jag håller med om allt angående simkunnighet, superviktigt och en billig och bra livförsäkring!


  7. Kommentar från: annaweb

    Grattis till Theo!

    Jag är också gammal simfröken och har spenderat många somrar i kallt sjövatten (the good old simskola!).
    Tänkte just fråga om silerpingvinen som jag aldrig hört talas om innan, men jag fick svar när jag läste övriga kommentarer.


  8. Kommentar från: mammadagar

    Härligt!!

    K går ju också i simskola men det är så svårt den här årstiden med alla dessa förkylningar hit och dit. Det blir så långt mellan gångerna bara man missar en vecka. Det är lite synd, men det är ändå bra att försöka hålla i det även under vintern. Sen får vi se om det blir samma intensivkurs till sommaren eller hur vi ska lösa det.

    Tycker också det är viktigt :smooch: Sen är det ju bra för K som har lite problem med sin koordinationsförmåga just att träna simtagen med armar och ben. Samtidigt som hon tycker det är roligt. Hon har alltid tyckt om att bada!


  9. Kommentar från: siv

    Oh vad du är duktig Theo,tur att du har en märkestavla,men du får kanske ha en till om du skall få plats med alla märken.
    .Kram farmor o farfar





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(