Veckans tulpan

100312
Det blev gula den här veckan – ombyte förnöjer. Fredag igen och jag är ledig idag. Jag och grabbarna har tagit det väldigt lugnt hela förmiddagen – en liten hundpromenad och en tur till Ica Maxi för att handla lite smått och gott till kvällens besök, har varit dagens hitills enda aktiviteter.

Även den här veckan har varit kantad av sjuka småkillar. Sedan vi kom hem ifrån Thailand för en dryg månad sedan har vi inte varit friska många hela veckor. Kräksjuka för båda barnen, urinvägsinfektion och öroninflammation för Kasper, och nu falsk krupp för båda barnen i två olika omgångar den här veckan. Det räcker nu, om man frågar mig. Jag tycker vi har haft vårt för ett tag framöver.
Kasper blev dålig natten mellan tisdag och onsdag, men då han redan inhalerar kortison på grund av sin förkylningsastma eftersom han är lite snorig, gick det relativt lätt att få bukt med kruppen. Det fick ändock bli en hemmadag i onsdags, eftersom Kasper var för trött för att orka med en heldag på förskolan. Theo, som inte haft några problem med krupp på över två år, blev helt plötsligt riktigt dålig sent igår kväll. Hostan kom från ingenstans och plötsligt fick han knappt luft utan bara hostade och kippade efter andan. Hostan gör ju ont och sedan blev han ju självklart rädd då han inte fick ordentligt med luft, så det tog ett tag innan det lugnade sig. Det blev till att sitta ute på trappen återigen för att andas kalluft och sedan fick även han andas kortison för att öppna upp luftvägarna. Vi börjar bli ganska luttrade vad gäller allehanda luftvägsproblem numera, men det är lite påfrestande när den ena sjukdomen efter den andra avlöser vartannat.

Tack och lov verkar faktiskt vintern vara på väg bort på riktigt nu. Nog för att jag föredrar snö och riktig vinter istället för slask och blask, men nu vill vi ha vår och sol och värme och framför allt färre baciller och mindre sjukdomar… Trevlig, och förhoppningsvis frisk, helg till er alla!

6 kommentarer på “Veckans tulpan”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Pia

    Ja, vi har sjukstuga här också flera gånger om! Gillar verkligen inte det här :) Typiskt februari/mars – nu kan det väl bara bli bättre?


  2. Kommentar från: siv

    Så jobbigt för pojkarna ,och för er. Hoppas det är över nu. Ge dom en kram från oss.
    Farmor o Farfar


  3. Kommentar från: Birgit

    Önskar er en bra helg o två små prinsar som mår bättre!!

    Kram till er mor-mor


  4. Kommentar från: Therese

    Trevlig helg!


  5. Kommentar från: annah

    usch, stackare… själv sitter man själv här alldeles sjuk nu… feber som vägrar ge med sig… drygt… hoppas bara barnen klarar sig.. än så länge är de friska.


  6. Kommentar från: Frida

    Vi har också nya tulpaner varje vecka, de är så enkla och det är så enkelt att förgylla vardagen med blommor. Tulpaner I love.
    Så surt med all sjukdom ni drabbats av. Trist och frustrerande.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(