Perspektiv

101014
Vi har haft en vanlig, men väldigt hektisk vecka och är alla lite trötta. Vi har både haft mycket att göra på våra jobb och Kasper har haft det lite tufft med omställningen till att vara på förskolan och ifrån oss så mycket. Det svider i mammahjärtat! Vi har även varit lite förkylda, hostiga och krassliga så nu ser jag och grabbarna fram emot veckans lediga dag imorgon. Vanliga enkel vardagslogistik – verkligheten är här på allvar nu – men på det stora hela går allt ganska bra.

En sen kväll tidigare i veckan såg jag en länk som en kompis på Facebook lagt upp. Den gick till en blogg om en tjej, som kämpar mot sin cancer. En mamma, bara ett par år äldre än mig. Med en dotter bara ett halvår äldre än min minsting. En mamma som lever i en mardröm som är på riktigt. En mamma som undrar om hennes dotter kommer minnas henne överhuvudtaget. En mamma som kämpar för att få uppleva sin dotters tvåårsdag om några veckor – men det krävs ett smärre mirakel för att så ska bli fallet.

Och plötsligt fick jag lite perspektiv på våra vardagsbekymmer, på saker vi gnäller över, på sådant vi tycker är jobbigt, besvärligt, trist, krångligt. Jag blev otroligt berörd av den här bloggen. Och visst, allting är relativt, men det skadar sannerligen inte att tänka efter ibland och rannsaka sig själv en smula, så att man kommer ihåg vad som faktiskt betyder något. Så att man kommer ihåg att vara tacksam för det man har just nu. Vi är friska, vi är tillsammans. Vad skulle kunna vara viktigare?

7 kommentarer på “Perspektiv”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: camillasnyahem

    Ja, efter en ”jobbig” dag har man nog inte gått igenom så mycket, egentligen…


  2. Kommentar från: Birgit

    Ja att vara frisk är den största gåvan som finns!
    Gick så lycklig o med lätta tacksamma steg från sjukhuset i Varberg häromdagen. Hade ju själv en enkel undersökning men hann se så många svårt!
    sjuka!
    Ha en bra dag o var rädda om er!
    Kram mor


  3. Kommentar från: hemmabloggaren

    Nej inget är viktigare. Faktiskt. Att det ska vara så svårt att komma ihåg det mitt i vardagen.

    Kram på er.


  4. Kommentar från: Hilda

    Bra, riktiga och viktiga ord!!


  5. Kommentar från: Sara

    Man behöver tankeställare ibland… försöka se mer positivt på tillvaron, vara tacksam för allt man faktiskt har. Men just i vardagen är det ju lätt att man fastnar i det där som är jobbigt….

    Hoppas ni får en mysig helg!!


  6. Kommentar från: Annika

    Ja, du…. Har också läst den där bloggen och gråtit hysteriskt… Och här gnäller och tjatar jag över några vakennätter….

    Kram.


  7. Kommentar från: Linruz

    Visst är det nyttigt att skakas om lite i bland. Att få upp ögonen och se det fina man har.
    Ta hand om er.
    Kram LIna





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(