Lucia & frost

091214
Luciadagen var kall och klar – frostklädda blommor längs åkrarna när jag, Kasper & Biggles tog en promenad ut på landet igår förmiddag. Underligt. Än mer underligt känns det att Lucia nu har passerat och att det faktiskt alldeles snart är jul. Det kanske är dags att fundera lite på vem som ska få vilken julkapp och när vi ska inhandla dem, på när vi ska köpa och klä granen och på när vi ska baka julgodiset. Vi stressar inte så mycket – det blir jul ändå och vi brukar hinna med det mesta.

På eftermiddagen igår fick vi lite lussekänsla när vi gick ner till affären för att se det ridande Luciatåget som sjöng fint. Tomtar och tärnor och två lucior och hästar i tomteluvor och glitter. Mysigt! Fick en riktig flashback från förr då jag spenderade all ledig tid i stallet hos hästarna och vi varje år arrangerade en storslagen (?! :wink: ) luciashow med både hoppkadrilj, voltige, teatersaga och luciatåg. Mycket minnen!

I veckan som kommer väntar två luciafirande på dagis – jag får gå på Theos på tisdag och Pär får gå på Kaspers på onsdag. Självklart hade vi båda velat vara med på båda pojkarnas lussetåg, men nu är vi i the real world båda två och måste jobba längre någon av dagarna. Farmor & mormor följer gärna med istället.

6 kommentarer på “Lucia & frost”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Millan

    Ville bara säga att jag varit här…
    Ser sååå mysigt ut på fotona!
    Ha en skön vecka.
    Kram från Trollhättan!


  2. Kommentar från: Maria

    :-)


  3. Kommentar från: Catrin

    Vad skönt att Theo inte missade lussandet på dagis! Kram på er!


  4. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Ja, det känns som bilden av luciatåget är på pricken. Något vackert som susar förbi snabbt utan att jag riktigt hinner fokusera. Hur kunde det bli så i år igen?
    På lördag åker vi iaf till Idre. Vi firar en stilla men underbar jul där uppe i år igen. Och som vi längtar…

    Kram M,F&C


  5. Kommentar från: Linruz

    Visst blir det jul ändå även om man inte stressar. Låter sunt ..
    Ta hand om er Kram Lina


  6. Kommentar från: Persikan

    Hej,
    Hittade till slut den fina sidan!! Så flitig du är! Träffade Pär och barnen samt farmor på julfirandet så kul att barnen hamnat i samma grupp!

    Ps Hörde att du ev hade fler foto från luciatåget på häst… skulle gärna vilja ha.. Hann inte ta några själv… fick ju snällt gå med istället!
    Kram på er alla!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(