Sneak-peak

Igår kväll åkte vi till stranden med barnen. Tanken var att jag skulle försöka göra en mer ”seriös” fotosession med pojkarna än mitt vanliga ”vardagsknäppande”. Jag vill gärna ha några fina 1 & 4årsfoton av killarna, och jag har medvetet väntat tills Kasper går lite stadigare utomhus. För att jag överhuvudtaget ska ha en rimlig chans att få några som helst acceptabla foton måste ljuset vara bra, så vi har väntat hela semestern på en fin sommarkväll som vi dessutom inte har haft något annat inbokat – och en sådan uppenbarade sig igår.

Men oj vad svårt det var!! All heder åt dem som åtar sig fotouppdrag med barn. Nu vet jag inte om det kanske är sämre förutsättningar när man ska fota sina egna barn (?), de är ju lixom redan trötta på mig och min kamera. Och sen vet jag inte om mina barn är helvilda eller vad det är frågan om, men de är verkligen inte stilla ens i två sekunder. Och definitivt inte på samma plats!! Hur ska man då få fina närbilder?? Va?? Jag är på tok för långsam! Dessutom behöver jag ha bra ljus för att få fina foton, vilket innebär att det får bli framåt sextiden på kvällen, så Kasper var egentligen trött redan när vi åkte ner. Theo var inte heller direkt samarbetsvillig, så min assistent (Pär :smile: ) fick det ganska tufft :lol: . Det skulle verkligen vara intressant att se hur fotona hade blivit med en riktig fotograf under samma förutsättningar. Vid ett annat tillfälle tänker jag anlita Fia för att fota barnen.

På en dryg timme knäppte jag av 402 bilder. Jag försökte både fota dem när de lekte och rörde sig ”ostört”, men även organisera situationer där jag ville fota dem. Svårt svårt svårt. Efteråt kom jag på hur många saker som helst som jag borde ha tänkt på. En första rensning kunde jag göra direkt i kameran och därefter blev det 212 foton kvar, efter att ha lagt in fotona i Bridge rensade jag snabbt bort ytterligare 100 foton. Nu tänkte jag välja ut och redigera 40-50 foton, jämt fördelat på pojkarna var för sig och sedan tillsammans. Att få foton på dem tillsammans var nästan mission impossible, och de där bilderna är jag inte alls nöjd med. Men jag får göra det bästa av dem. Förhoppningsvis kommer några bilder kunna fungera som 1 & 4årsporträtt och syskonfoto, samt som julklappar :smile: .

Lägger in ett par första foton här – sedan tänkte jag lägga upp ett album (för de som har lösen).
090807

21 kommentarer på “Sneak-peak”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Sockergrynet

    Underbara bilder tycker jag! Det är bara att knäppa och knäppa… de perfekta bilderna är inte alltid de bästa!

    kram


  2. Kommentar från: annah

    Jättefina bilder!


  3. Kommentar från: Cecilia

    Dessa fotona va ju hur fina som helst!!!


  4. Kommentar från: jack

    Jag tycker du lyckades riktigt bra! Blir spännande att se resten. :)

    Och skickar ett stort grattis till fyraåringen – hipp hurra!


  5. Kommentar från: Cissi

    Det ÄR svårare att fota sina egna barn! MYCKET svårare!!! Jag tycker du har lyckats jättebra!

    Många andra barn som kommer till mig för att bli fotograferade är ofta förberedda av sina föräldrar och har väntat med spänning på att bli fotograferade ”på riktigt”. Särskilt de som är några år!

    bland är det nästan så man tror att det är Noahs nya lek – att springa iväg så fort kameran kommer fram:)


  6. Kommentar från: Cissi

    Gillar förresten kompositionen på mittenbilden jättemycket!!


  7. Kommentar från: Pia

    Underbara!!


  8. Kommentar från: Lotta

    Underbara bilder Pernilla! Jag tycker du är lite för självkritisk, du är ju sååå duktig på att fotografera!! Jag gillar ljuset, kompositionerna (speciellt på de två sista!) och även vinklarna. Du har öga för det här och du är så duktig!!

    Kram till er alla!


  9. Kommentar från: fialia

    Jag håller med resten av skaran här inne – Pernilla, bilderna ÄR jättefina! Helt underbara! Jag visste att du skulle fixa det helt själv. :love: Och så är det ju dina barn och du vet vilken typ av bilder du vill ha på dem, då blir det ju så mycket enklare att fånga de ögonblicken på bild. Och så känner du barnen utan och innan, vet vad som får dem att skratta och le och vet också när tålamodet är slut. Och du vet var älsklingslocken sitter på Theos fina huvud och när glimten i Kaspers ögon är som allra finast… Inget fotograf hade ju kunnat göra det här jobbet bättre än du! Vet precis hur det är när man avslutat fotosessionen och huvudet plötsligt fylls med idéer om tusen andra grejer och positioner man borde gjort. Så bra då att ni kan ta en tur till havet igen en kväll när ljuset är rätt och barnen är på bra humör oc så får du plötsligt en chans till. :-)

    Ser fram emot att se fler bilder så småningom.

    Bra jobbat, Pernilla! :smile:

    Kram!


  10. Kommentar från: Sara

    Fina bilder. Det är verkligen jätte svårt att fota barn och speciellt två samtidigt.

    Jag tror man har för höga krav på sig själv… sen kanske man inte har riktigt samma tålamod med sina egna barn när de inte gör som man vill… hehe! Men man får låta det ta tid + ta måååånga bilder. Det är enda sättet….

    Det skulle vara kul att göra ett album med blandade bilder… dvs både närbilder och helkroppsbilder, spontana lekbilder och arrangerade lite mer klassiska porträttbilder. Men hur skulle det gå till? Ena vägrar ju vara med på bild och den andra sitter inte still för fem öre… haha!!

    Nåja, kanske när de blir större :wink:


  11. Kommentar från: Linda

    Jättefina bilder på killarna.


  12. Kommentar från: hemmabloggaren

    Känner igen det där, det blir väldigt mycket ryggar och suddiga ansikten :)


  13. Kommentar från: Birgit

    Ser fram emot kort på prinsarna!

    Kram mor


  14. Kommentar från: Leni

    Gud vad fina foton! Underbart ljus. Lite avundsjuk på er som bor så nära havet.
    Nu blir jag sugen på att byta objektiv, även om inte kassan tillåter det ;-)
    Kram
    Leni


  15. Kommentar från: Snäckan

    Jag tycker bilderna ovan ser lovande ut men visst är det svårt att fota sitt eget barn.

    Kram


  16. Kommentar från: linda

    såå himla fina foton!! jätte jätte fina!


  17. Kommentar från: ann

    Åhhh vilka ljuvliga kort!!! Levande och i nuet, inte uppradat och stylat. ME LIKE A LOT!!! <3
    kram//


  18. Kommentar från: Mrs. b

    Vilka fina bilder! Roligt med fotosession. Jag tycker det är så svårt att få fokus på båda barnen samtidigt, dom lyder ju inte direkt instruktioner… :-)


  19. Kommentar från: Anna

    JAG som fotar med mobilen är superimponerad av dina foton! Tycker dom är jättefina! Hoppas allt är bra med er med för den delen. Och vad Kasper ser stor ut. Herregud vad tiden går!!! KRAM


  20. Kommentar från: Akay

    Japp, självkritisk var ordet! :wink:
    Bilderna är ju jättefina, dessutom vet jag ju nu hur svårt det är att få till bra bilder på TVÅ barn samtidigt… Jisses!


  21. Kommentar från: Cybertjejen

    Så många fina bilder!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(