…och sen då?

Alltså, nu har jag pysslat lite med digitala scrapbookinglayouter (här och här). Emellanåt när jag hittar lite gratis papper, wordart, ramar etc, brukar jag ladda ner och spara. Det finns många kreativa inspiratörer på nätet som gör otroligt snygga sidor och det ser väldigt kul ut. Och det ÄR ju faktiskt riktigt kul också :smile: .

Det känns dock som ett abrupt slut på kreativiteten att låta snygga layouter bli liggandes i datorn eller att ”bara” lägga upp på bloggen. Det går ju förvisso bra att använda till exempelvis en fotobok, men i mina fotoböcker föredrar jag personligen lite mer struktur och mer fokus på själva fotona.

Så. Sen då? Vad gör alla ni som digiscrappar med era alster? Framkallar? Skriver ut? Ramar in? Sätter i album? Eller något annat spännande? Och förresten – var brukar ni hitta ert digitala scrapmaterial – gratis likväl som ”köpe” :smile: . Berätta!

7 kommentarer på “…och sen då?”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Sockergrynet

    Jag scrappar ju pappervägen, men använder ibland digitala kit som jag skriver ut och scrappar med. Jag vet att många scrappar digitalt och sedan gör fotoböcker av det. Vet att andra skriver ut sina alster på skrivaren och sätter in de i album… annars har jag ingen aning om vad de gör… :)

    http://www.peppermintcreative.com/ har ett gratiskit då och då, samt en massa annat snyggt att köpa.

    http://www.scrapbookingtop50.com.au/digitaltopsites/ kan du hitta massa olika siter med digiscrapmaterial.

    kram


  2. Kommentar från: annelie@halsomagasinet.net

    Hej!
    http://www.designerdigitals.com finns en massa att botanisera bland. Har precis som du oxå funderat på vad jag ska göra med de färdiga , men tror nog att jag ska göra särskilda fotoböcker bara till dem. På http://www.myphotobook.se finns bra format tycker jag.


  3. Kommentar från: Lotta

    Det jag har använt till min nuvarande design/layout heter ”mummys little angel” och det är Kimla design. Det finns att köpa här: http://www.afterfivedesigns.com


  4. Kommentar från: Cissi

    Precis detta har jag också undrat och frågat i en blogg!! Vad gör man sedan? Eftersom jag inte vetat blev det aldrig att jag gjorde ngn lo, jag fortsätter med mina fotoböcker istället!!


  5. Kommentar från: mrsbandco

    Vilka fina LOs du gjort i dom tidigare inläggen!
    Själv har jag inte hunnit med alls så mycket som jag velat. Min första tanke när jag började intressera mig för digiscrap var främst fotoböcker. Men som du säger vill jag att dessa håller en lite mer ”ren” linje. Jag har inte hunnit fundera längre än så ang. övriga LOs (nu har jag ju inte heller hunnit med än bara ett fåtal). Men jag skulle kunna tänka mig någon annan form av fotobok eller album där sådant kan läggas med i.


  6. Kommentar från: hemmabloggaren

    Jag är bedröööövligt dålig på att fixa med alla layouter jag laddar ner, jag får liksom aldrig tid att sitta och fixa med dem. Favoriterna är nog Oscraps.com och designerdigitals.com och jag kan liksom inte hålla mig därifrån tyvärr. Måste skärpa mig faktiskt.


  7. Kommentar från: mammaliv

    Man kan ju göra en speciell fotobok med just LO:s. Eller så kan man ju skriva ut själv också såklart , det beror ju på lite vilket format man vill ha. Man kan ju scrappa i vilka format som helst men jag har alltid gjort det i 12×12.

    Jag har ju även vanlig scrap (på papper) och dem har jag i en pärm med plastfickor (12×12) och det funkar fint! Man kan ju även kanske framkalla förstoringar och sätta just så i plastfickor men jag vet inte hur dyrt det blir att framkalla dem så stora?!?! Då lönar det sig kanske att göra en fotobok ändå… :wink:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(