Kreta, maj 07

Studieresor är intensiva, lärorika, sprängfyllda med upplevelser, nya människor, möten och nya platser. I maj åkte jag till Kreta – den stora och natursköna grekiska ön, som nästan är som ett eget litet land i Grekland. Alla Kretensare menar att de i första hand är just Kretensare – i andra hand Greker.

Vi var 12 kollegor från olika håll i landet som reste tillsammans denna gång. Ett härligt gäng och det blev många goda skratt under veckan som gick. Vår resa startade på Arlanda och gick ner till Heraklion som är Kretas östra flygplats. Under veckan som gick reste vi runt och besökte flera olika orter på ön: Lyxiga Elounda, Mysiga Agios Nikolauos, Hersonissos som passar partyglada ungdomar, Rethymnon med omnejd, som verkligen har något för alla: Stad och strand i ett paket :-).
Vi for vidare västerut och besökte de små charmerande orterna Gergioupolis, Almyrida och Kalives. Små, mysiga och genuina byar där man får en riktig känsla av Grekland. Vi anlände sedan Chania och Kretas västra kust, där vi besökte Chryssi Akti, Agii Apostoli, Kato Stalos, Agia Marina och Platanias. Den gamla venetianska hamnen i Chania stad är verkligen bedårande!
Fullmatade med intryck reste vi hem från Chania flygplats 6 dagar senare.

Kameran gick givetvis varm under veckan och av drygt 300 foton visar jag några nedan, med lite text till. För att se fotogalleriet, klicka på första bild, och klicka därefter ”next” uppe till höger.