Mallorca, oktober 07

I oktober åkte jag på studieresa med jobbet till Mallorca. Förmodligen var jag en av få resebyråanställda som inte besökt denna charterklassiker i Medelhavet tidigare, så denna resa kändes ytterst passande för min del.
Tyvärr åkte vi lite väl sent på säsongen, sista veckan innan de flesta orterna stängde igen. Vädret lämnade också en hel del övrigt att önska (det regnade stup i kvarten och var riktigt kallt emellanåt), och spanjorerna verkade trötta på turister i största allmänhet, så vi fick tyvärr inte möjlighet att se ön ifrån sin allra bästa sida.

Vad vi däremot fick se var Palma stad, som överraskade mig som en charmig stad med många trevliga stadsdelar och bra shopping. En storstadsweekend här skulle jag kunnat tänka mig att resa på privat. Vi fick också nöjet att med en trevlig lokalguide åka runt bland flertalet små bergsbyar och se landskapet. Mallorca är mycket mer än bara Alcudia och väldigt vackert. Den lilla staden Puerto Sollér blev min favorit.
Vi fick också det tvivelaktiga nöjet att ha egen hyrbil, och därmed erfarenheten att utan minsta lokalkännedom, lokalsinne, kunskap om spanska trafikregler eller vettiga kartor försöka ta oss runt med hyrbil på egen hand för att besöka hotell… Att vimsa runt mitt i centrala Palma i rusningstrafik tillsammans med hur många galna spanjorer som helst var något jag skulle kunnat leva utan :mrgreen: :wink: . Att vare sig jag eller kollegan som turades om att köra, besitter kunskapen att fickparkera, gjorde inte det hela enklare :-o . Om jag inte missminner mig lyckades vi endast komma rätt på första försöket en enda gång under hela resan, och det var när vi var på väg till flygplatsen för att resa hem igen :oops: :mrgreen: …

Det kyliga vädret gjorde att fotoinspirationen inte riktigt infann sig under resan, så tyvärr blev det inte så många bilder som vanligt. Det som fotades finns i nedan galleri (klicka på första bilden för att förstora. Klicka uppe till höger i bilden, på Next, för att komma till nästa foto):