Turkiet september-04

I september 2004 var jag på studieresa med jobbet i Turkiet. Under en vecka besöktes Alanya, Side, Kas, Marmaris och Icmeler. Vi avverkade ganska många mil på slingriga vägar i minibuss, och fick se mycket av detta vackra land.

Alanya / Side
De första dagarna bodde vi i Alanya. Alanya känns som en liten storstad, och trots att där är massor av turister känns det inte som någon turistfälla. Jag gillade verkligen Alanya, både staden och stränderna. Nattlivet är inte heller så dumt =).
Givetvis blev det en hel del hotellvisning i både Alanya och Side, men vi fick även tid att bekanta oss med stan och omgivningarna. Bland annat fick vi åka på en utflykt till floden Dimcay som ligger ett par mil utanför stan. Där spenderade vi en härlig eftermiddag i otroligt vacker natur. Rekomenderas!
Vi åkte även en liten stadsrundtur i Alanya och fick bland annat se den gamla borgen och utsikten därifrån. Även hamnen i Alanya är mysig. Generellt blev jag väldigt positivt överraskad av Alanya. Jag hade väntat mig att det skulle vara mycket mer turistigt och opersonligt, men istället möttes vi av denna charmiga lilla stad. Även stränderna (Östra stranden & Kleopatrastranden) är bra. Roligt!

Tyvärr spenderade vi bara en halv dag i Side, och fick inte chans att se något av staden. Stranden såg vi i alla fall, och den är riktigt fin!

Kas
Underbara Kas! Efter nästan 5 timmar i minibuss anlände vi till Kas och på nolltid hade hela studiegruppen förälskat sig i denna charmiga by. Vilken pärla! Jag trodde aldrig att jag skulle vilja åka på en privat resa till Turkiet istället för till Grekland, men efter att ha sett Kas är jag på gång med att boka en vecka dit nästa sommar. Kas är det perfekta resmålet för alla par, eller för kompisar som vill åka en vecka och ha det lugnt och skönt. Hög mysfaktor, härliga klippbad med fantastiskt vatten, mysiga hotell, små torg och gränder, en charmig liten hamn…. Kas har allt som jag önskar mig för en mysig semester =). Se fotona nedan. Vi hade tyvärr bara en övernattning i Kas, men det räckte definitivt för att ge mersmak!
Andra dagen i Kas tog lokalguiden med oss ut i Skärgården utanför byn på en båttur. En härlig eftermiddag med mycket sol, bad och grillning. Vi fick även se Kekova, den sjunkna staden, som förstördes vid en jordbävning för 3000 år sedan.
Kort sagt: Kas är toppen. ÅK DIT! =).

Marmaris / Icmeler
Studieresans sista dagar spenderades i Marmaris/Icmeler. Efter att ha varit i Kas kändes Marmaris som en gigantisk stad och svår att greppa. Efter ett tag kom vi i alla fall fram till att de mysigaste delarna ligger i den gamla stadsdelen och vid hamnpromenade. Stranden i Marmaris är inte lika fin som i exempelvis Side, men det är långgrunt och botten är bra. Det finns massor av möjligheter till shopping i Marmaris, bland annat i den stora basaren nära hamnen.
Efter tre dagar i Marmaris var det dax att resa hem. Jag gillar Turkiet skarpt och landet har definitivt överträffat mina förväntningar!

Tusen tack och kramar till hela gänget som reste i Turkiet! Jag tror sällan jag har skrattat så mycket på en och samma resa som den här, och framförallt inte i en minibuss!

Det finns en hel del foton från studieresan i galleriet nedan. Klicka på första bilden för förstoring, och klicka därefter ”next” uppe till höger för att komma vidare till nästa bild.