Badgastein april-04

Påskhelgen 2004 åkte jag och Pär på en ganska annorlunda och mycket lyckad skidresa ner till Österrike. Eftersom Badgastein redan finns med bland resorna, kommer det inte att följa några tips eller liknande nedan. Istället finns en reseskildring med tillhörande foton.
Resan anordnades av Golden Games, en aktieklubb bestående av fyra piloter på flygbolaget Golden air. En av dessa piloter är Pärs storebror Jens, och därför gavs vi och fyra kompisar till oss, möjligheten att följa med på resan! Totalt var vi ungefär 55 personer.

Resan tog sin början i Golden airs hangar i Ängelholm på långfredagen. Vi checkade in och sedan öppnades portarna och flygplanet hissades upp och backades ut. Därefter hälsades vi välkomna till Golden games 2004 och skålade i champange. En trevlig start =).
Resan ner till Salzburg tog drygt 1,5 timme. Väl framme möttes vi av solsken och mäktiga alptoppar.
Golden games transferbuss väntade utanför terminalen och tog oss till hotell Bellevue, där vi inkvarterades i fräscha och mysiga lägenheter. På hotellet ingick frukostbuffé varje morgon. Mycket gott att välja på!

Dag ett gick för övrigt i lugnets tecken. Vi strosade runt i byn, åt wienerschnitzel och några öl och Flugeln på Silver Bullet. Påskafton bjöd på strålande solsken och en kanondag i backen! Efter ett par ringrostiga åk och en jägermeister eller två var vi i fin form. Pauser är en del av skidåkningen. Det blev en del pauser för Gluhwein, öl, vilande av trötta ben och onda fötter (pjäxor är inte skönt) samt lunch. Efter lunchpausen mötte vi upp Jens & Mimmi i backen.
After ski är oxå ett måste på skidresa. Silver Bullet passade helt klart bäst för det ändamålet (eftersom många ställen redan stängt igen för säsongen…).

Påskaftons kväll var det dax för Golden games påskmiddag. Denna arrangerades i alpstugan Bellevue Alm, dit man åker med en urgammal stollift. Stugan är otroligt mysig, och utsikten när vi kom upp var inte så dum den heller. Påskmiddagen bestod av fondue, som smakade utmärkt. Trevligt sällskap, god mat, god dricka och mysig stuga. En alldeles utomordentligt lyckad påskafton alltså!

På påskdagen vaknade vi till snö och dimma. Vi hoppades ändå på det bästa och åkte till Sportgastein. Vi åkte ett par timmar, men det var extremt dålig sikt, så större delen av tiden spenderades på restaurangen. När vi kom tillbaka till Badgastein var vädret vackert, så vi satt en stund på Salzburger hofs terass. Sista kvällen åt vi en god middag tillsammans. Eller, middagen var god ända tills Kilander hittade en etikett i sin ostfyllda wienerschnitzel! Givetvis reklamerades denna… Under resans gång reklamerade vi även en tomatsoppa utan paprika, som dock visade sig vara full av denna för mig allergiframkallande grönsak, samt två avslagna öl (”Es ist abgeschlagen”, som Maria sa, på klockren tyska. Vi var förresten grymma på tyska allihopa, redan efter 2 dagar…=)).
Annandag påsk landade vi i Ängelholm igen, efter en lysande påskhelg. Resan igenom kände vi oss som VIP-gäster, som åkte med eget plan och egna piloter =). Allt klaffade perfekt och vi var otroligt nöjda!! TACK till Golden games; hoppas på nytt arrangemang nästa år!

Foton: