Mayrhofen 2011

I slutet av januari 2011 åkte vi på vår första skidsemester sedan innan barnen föddes. Vi valde att åka ner till Österrike framför de svenska fjällen, med förhoppningen att få ett något mildare klimat. Theo hade provat att åka skidor redan året innan under en dag på Vallåsen, och planen för resan var att sätta även Kasper på skidor. Pärs föräldrar reste tillsammans med oss, och vi började med att flyga till München. Där hyrde vi bil på flygplatsen och körde de cirka 20 milen till Mayrhofen. Resan flöt på väldigt smidigt. På plats installerade vi oss på ett litet pensionat bara fem minuters promenad från kabinbanan – Haus Raimund. Vi hade två funktionella lägenheter.

Resan blev över all förväntan. Båda grabbarna stod på skidor från dag ett. Theo gick i skidskola en heldag och två halvdagar hos ”Die Roten Profis” som var mycket professionella och trevliga. Han lärde sig att göra ”big airplane” och köra ”big pizza” i backen och under senare delen av veckan klarade han sig på egen hand även i de stora backarna. Till Kasper hade vi innan resan köpt en skidsele och han visade sig stå hur stadigt på skidorna som helst, så det fungerade väldigt bra att ha honom i selen och åka i de flesta backar. Vi brukade vara uppe i backen vid nio-tiden varje dag, och sedan åkte vi med barnen hela förmiddagen. Sedan lunchade vi lite i solen och därefter sov Kasper middag i sin vagn eller i en solstol, med farmor solandes brevid sig :love: . På så vis fick jag och Pär tid att åka lite på egen hand om eftermiddagarna.

Vi hade fantastisk tur med vädret. Knappt ett moln på himlen på en hel vecka! Underbart. Ofta runt 6-7 plusgrader, men ändå bra snö och fina backar. Skidsystemet var verkligen i toppklass och helt klart det trevligaste vi har åkt i, i Österrike. Även Mayrohofen som by var mycket trevlig och lagom stor.

Vi hade en toppenvecka :smooch: .