Snogeholm, april-08

På min födelsedag i februari 2008 önskade jag mig en slottsweekend under våren. En chans att komma iväg en helg utan barn, och utan att behöva åka så hemskt långt. Det finns faktiskt mycket mer i närområdet än vad man kan tro eller vad man utnyttjar.

Pär bokade in oss på Snogeholms slott och en lördag/söndag i början av april åkte vi iväg. Vi bodde i en av slottssalongerna i mysig miljö, promenerade i de vackra omgivningarna, bastade och åt en fantastiskt god femrättersmeny.
Personalen på slottet fiskar i sjön till menyn själva, och använder även kött från vilt som de själva fällt på de egna ägorna. Otroligt gott!

Det blev en mycket avslappnad helg då vi hann med att både vila upp oss och komma ikapp och hann prata massor om annat än den vanliga vardagslogistiken, annars är det som mestadels avhandlas i en småbarnsfamilj.

Det enda vi möjligen saknade när vi kom till slottet var mer info. Vi hade gärna sett att det fanns en informationspärm om vad man kunde göra, vilka tider som gällde för fika, middag, frukost osv. Dock en bagatell i sammanhanget, vi fick fråga oss fram istället, och personalen var mycket trevlig och hjälpsam.

Foton finns i nedan galleri, klicka på första fotot för förstoring, och klicka därefter next uppe till höger.