Helgen som sprang förbi

111211
Storkillarna på pepparkaksbak med kusinerna hos farmor & farfar. Fredagsmys med man, bebis och borderterrier, lite glögg, Idol och somna i soffan. Lördagförmiddag med långfika och tomtelatte tillsammans med bästa Anna. Eftermiddagslur med bebisen och föreberedelse av lördagsmiddag med goda vänner – ungar och hundar överallt. Fullt kaos och fantastiskt trevligt. Idag, skrota runt hemma i myskläder, en sväng till en (liten) julmarknad och nu ett par missions innan jag tänkte runda av helgen med ett varmt bad och en god bok:

- Göra en skylt till hallen åt minsteman (de andra pojkarna har ju varsin plats med hängare och skoställ i hallen. Ytterligare en plats ska ordnas under julledigheten, fråga mig bara inte var, vi har inte precis någon jättestor hall. Jag börjar kanske i fel ände, men vaddå. Jag börjar ju iallafall med nånting och nu är åtminstone namnskylten på gång ;-) ).
-Göra klart och beställa de förbaskade julkorten. Check!

Veckan som kommer ser hysteriskt fullbokad ut, åtminstone med mina mammaledighetsmått mätt. Med (nästan bara) trevliga saker. Vi ska klara av inte mindre än tre luciatåg, tandläkarbesök, simskola, två fikaträffar och julmiddag med kollegorna. Vi går ut hårt med eftermiddagsfika imorgon hos kompisar från gamla mammagruppen :love: . Och jag får ju för all del inte glömma tvätten heller. Evighetsgörat.
Jag avslutar dagens snabba inhopp på bloggen med att kasta ut en fråga som jag hoppas kunna få hjälp med:
Är det någon out there som har nåt riktigt bra recept på en köttgryta? Helst en enkel, en som kan stå och koka för sig själv i flera timmar och där resultatet sedan blir mörast tänkbara? Och helst utan allt för många konstiga ingredienser. Jag fick ett recept av min matlagningsguru häromsistens som blev riktigt bra, trots att jag annars sällan brukar lyckas med köttgrytor, så nu skulle jag vilja testa nåt mer. Nån som har ett sådant?

9 kommentarer på “Helgen som sprang förbi”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Anneli

    Kalops är ju hysteriskt gott med väldigt få ingredienser! Sen gör jag en annan god men den är snabb som bara den, men med få ingredienser!


  2. Kommentar från: Ljuva Lantliv / Anna

    Åh så söt bebisnacke!! Har tyvärr inget recept på gryta utan kör lite på måfå. Lite rött vin, köttfond, morot, lök, selleri och lagerblad brukar åka med.
    Ha en fin vecka!
    KRAM Anna


  3. Kommentar från: Anna

    Så känge du köper nötkött och låter grytbitarna koka läääänge (några timmar) blir det mört och gott och man kan variera i all oändlighet. Men jag har ett som heter höstig köttgryta..ska se om jag hittar det!


  4. Kommentar från: MariaL

    Kreolsk gryta! Behöver inte koka länge alls heller.


  5. Kommentar från: sofie mumsfillibaba

    Gulasch är ju alltid gott! Eller kalops. Eller Boeff Bourgignon.
    Har några goa recept på min blogg…


  6. Kommentar från: Bromans Bravader

    Ha ha, ler igenkännande åt din aktivitetsplan…
    Boeff Bourgignon är ju alltid ett säkert kort. Brukar bli hur gott som helst.
    Kram Jannike


  7. Kommentar från: Linda

    Köttgrytor lite beroende på tillfälle. Mer vanlig familjemat brukar jag bara göra en köttgryta med skinkgrytbitar, buljong och lite grönsaker som får stå och koka, ungarna verkligen älskar den.
    Lite ”finare”, brukar jag göra något som kallas viltgryta på fläskfile men där är lite småkrams i men blir alldeles underbart god :shh:


  8. Kommentar från: Birgit

    En riktig liten ”puss-nacke”! :smile:
    Kram mormor


  9. Kommentar från: Helena_C

    Helt vanlig köttgryta innehållande nötkött, champinkoner, stora lökbitar och paprika. Koka köttet i två timmar, bitarna ska vara ca 2X2 cm stora. Detta ska koka i vatten på ganska hög värme (av mina 9 möjliga väljer jag att sätta den på 6:an). Ca 1 liter vatten, i med en tärning köttbuljong och ev. pressad vitlök om man vill det. Förstek resterande ingredienser och låt vila i stekpannan tils köttet kokat färdigt. När det bara är lite vatten kvar (av de två timmarna) häller man i ingredienserna från stekpannan och en hel (mer om man vill) milda mat extra 500 ml). I med lite soya för brun färg och servera med ris. Gott och enkelt





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(