Lusse lelle

111213
Imorse gick vi upp i god tid, klädde oss i lugn och ro, satt framför tv:n med tända ljus, åt frukost, tittade på Lucia och tindrade med ögonen. Sedan promenerade vi i godan ro till skola och dagis genom en vacker och vintrig by. Eller var det kanske så att; imorse gick vi upp försent, jag tjatade på barnen kläderna i all hast, vi slängde i oss frukosten, glömde tända ljusen, missade tv-lucian helt och hållet och småsprang till skola och dagis i snålblåst och ösregn. Välkomna att gissa!

Ja, morgonen har varit aningen kaosartad. Det märks att det lider mot slutet av terminen, vi kommer upp senare och senare och är tröttare och tröttare på morgonen. Det finns definitivt inte utrymme för oväntade händelser och det blev det för många av imorse. Usch och fy. Och vilket jäkla lusseväder då. Grått och ösregn. Och värsta blåsten. Annat var det 2008 (och ja, jag är medveten om att jag låter som en pensionär jag jag säger så där), då vaknade vi upp till årets första nysnö och det knarrade härligt under fötterna när vi gick ner till lussefirande på dagis tidigt på morgonen. Förhoppningsvis kommer vi i lite bättre lussestämning framåt kvällen då vi ska se Kaspers första luciatåg på storbarnsavdelningen. Det är samma avdelning som Theo gick på förut och de brukar alltid ha de allra mysigaste luciafirandet man kan tänka sig där.

Hursomhelst, nu har jag fått ordning på röran här hemma, styrt upp inför eftermiddagens aktiviteter (vi har ett tajt schema i eftermiddag…) och anser mig väl förtjänt av en kopp kaffe och en lussebulle framför datorn. Jag har till och med tänt ett ljus ;-) . Och ja, det blev lussebullsbak här hemma i år oxå. Förra måndagen gjorde vi en rejäl laddning som blev riktigt goda. Brukar alltid baka lussebullar med kesella efter det här receptet. Ett säkert kort. De blir saftiga och håller sig goda länge. Det där med ”att hålla länge” är förvisso inte alls nödvändigt i vårt hushåll. Jag tuggar på den sista (av 60 stycken!!) as we speak.

6 kommentarer på “Lusse lelle”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Dagarna

    Fy vilket tråkigt Lucia väder ni haft i dag.
    Vi är lite efter här så de är Lucia på förskolan först i morgon.

    Vi (läs maken) brukar också alltid baka Arlas Kessela lussebullar.


  2. Kommentar från: Mrs. b

    Ja, det där kan man känna igen…
    Här var det dock idag en lugn dag (VAB, såklart) så vi slapp gå ut i regnet. Visst är det så trist med allt detta regnande och så blåsten på det – snacka om att inspirationen flyger sin kos…

    Men har du provat lussebullarna utan Kesella? Jag har ju också alltid kört Arlas, men testade nytt förra året och jag måste säga att det finns inte en chans att jag återgår till Kesellareceptet. Blir minst lika saftiga och godare (själv är jag så nöjd över att den aningen skumma eftersmaken (vilket jag nu tror är pga Kesellan) är borta). Jag har använt detta recept: http://www.smaskens.nu/2008/12/bsta-saffransdegen-godaste.html (fast med vanlig standardmjölk).


  3. Kommentar från: Bromans Bravader

    Ha ha, ja vad ska man säga. Ungefär samma morgon som här då. Lägg till ett utbrott (minst) från en långt ifrån utsövd mamma så har du det i ett nötskal.

    Hoppas eftermiddagen och kvällen blev fin.
    Kram Jannike


  4. Kommentar från: Millan

    Precis det receptet kor jag ocksa med och jag tycker det blir jattebra! Helt klart blir det battre med kesella i. Kram


  5. Kommentar från: Om 4barnslivet

    Ser goda ut! 60 st var rejält, haha!
    Kram på er!


  6. Kommentar från: annah

    Idag bakade jag julens första lussebullar. Bättre sent än aldrig ;)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(