Köttgryta för en novemberkväll

111113
Jag lagade en köttgryta igår som vi åt när Lotta & co kom på middag på kvällen. Grymt god, om jag får säga det själv. Jag brukar ha ytterst svårt för att lyckas med köttgrytor, men den här blev riktigt bra faktiskt. Till grytan hade vi pressad potatis och sallad. Recepttipset fick jag av min matlagningsguru – och givetvis följde jag hennes anvisningar (låta köttet koka i närmare 2,5 timme istället för 45 minuter som det står i receptet) för att grytan skulle bli riktigt bra. Testa, här finns receptet – det enda som krävs är ju att man har viss framförhållning, men annars sköter det sig själv på spisen. Smidigt och gott!

Vi hade en mysig kväll i trevligt sällskap. Vi körde även glöggpremiär till ”Så mycket bättre” och kalasade på en grymt god kladdkaka som Lotta hade med sig. En lördagkväll helt i min smak :love: .

4 kommentarer på “Köttgryta för en novemberkväll”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: LindaR

    Låter gott, vi har gryta kanska ofta trots att det tar lång tid att göra. Fördelen är att det går att göra annat medans det kokar. Just nu står det en älg-gryta i gjutjärnsgrytan på spisen=)


  2. Kommentar från: Lotta

    Mmmmm, det var sååå gott! Tack för en mysig kväll igår. Det behövde vi!

    Kram :love:


  3. Kommentar från: Glimtar av farsdag. | Ohlovely.se

    [...] vår långa promenad slappade vi. Vi var lite sega efter mysig middag hos vänner igår. Jag fick gosa med nyfödd bebis och maken prata av sig med flygintresserad. Vi åt världens [...]


  4. Kommentar från: Dagarna

    Så gott med höstgryta.
    Perfekt mat denna tid på året.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(