This year I will…

Förra året lät jag en slumpgenerator hitta på ett nyårslöfte åt mig – kolla här :smile: . Givetvis testade jag samma sak inför 2011. Wish me luck ;-) . Tålamod är kanske inte direkt min bästa gren – men visst, det är defintivt en sak att träna på.
101231
Mitt nyårslöfte förra året såg ut så här! Och hur har det då gått? Generellt tycker jag alltid att jag försöker tänka på att vara närvarande där jag befinner mig för stunden, men i ärlighetens namn har min närvaro knappast blivit större under året som gått. Och det kan faktiskt egentligen bara skyllas på en enda sak: Iphone :lol: . Ständigt uppkopplad, ständigt koll på allting, ständigt möjlig att nå. Well well. Jag bara älskar den där lilla maskinen, men jag borde nog försöka minska mitt iphone-addiction en aning ;-) .

Jag skrev även ner en del andra saker jag hade ville göra under året, stora som små. Somliga har jag uppfyllt, somliga inte. Vi har tagit oss mycket tid för familjen och med barnen. Jag kan konstatera att jag trivs som allra bäst när vi är allihop tillsammans. Vi har varit ute mycket hela året, i ur och skur. Vi har fått ordning på vår vardagslogistik som numera flyter på smidigt med jobb och förskola för barnen. Vad som krävdes för att få detta att fungera var att jag bytte jobb och det blev ett utmärkt tillfälle för mig att gå tillbaka till mitt gamla yrke – jag chansade, lyckades och har inte en gång ångrat mig. Vi har sommarsemestrat i Bohuslän och vi har åkt skidor på Hallandsåsen. I skrivandes stund är det dessutom bara några veckor tills vi åker på skidsemester till Östterike. Jag har läst mer böcker än föregående år, speciellt när vi var på semester i Thailand, i somras och nu under julledigheten.

En barnfri weekend för mig och Pär gick sådär – vi har inte så många möjligheter till barnvakt, utan de vi har (våra föräldrar) bor en bit ifrån oss. De hjälper oss så mycket de kan, men vi vill inte be dem oftare än nödvändigt. Vi unnade oss dock en hotellövernattning i vår egen stad när vi var på bröllop i höstas – riktigt mysigt. Vi har hunnit med att umgås ganska mycket med vänner – men kanske inte så mycket som jag skulle önska. På fredagkvällarna är vi ofta toktrötta och bara komar ihop i soffan. Vi har träffat min syster med familj lite oftare, men inte det heller så ofta som jag skulle vilja. Vi har inte paddat kanot med Theo och jag tycker egentligen inte jag har utvecklat mitt fotograferande speciellt mycket under året. Förvisso har jag gjort några fotograferingar på uppdrag, men jag tycker ändå att jag har stagnerat litegrann. Portfolio har jag inte heller fått gjort någon. Renoveringsprojekten ligger kvar till nästa år, men vi tog ju faktiskt ett ryck och gjorde åtminstone något litet åt hallen häromsistens. Summasumarum: Det har varit ett bra år! Vi har det bra!

Nästa år då, mer än att vara tålmodig? Lite tankar, förhoppningar och önskemål, utan någon som helst inbördes rangordning. Den viktigaste förhoppningen är givetvis att vi och alla nära och kära ska få vara fortsatt friska och må bra!
-Paddla kanot med Theo. Till sommaren kan vi nog ta med båda barnen förresten.
-Barnfri weekend. Bli bättre på att ha vuxentid.
-Gå en spårkurs med Biggles.
-Gå en fotokurs. Lägga upp en portfolio.
-Fortsätta träna på Friskis&Svettis.
-Vi ska göra en toalett på nedervåningen.
-Göra mer sådant jag mår bra av och strunta i sådant som tar kraft och energi i onödan.
-Bara vara med familjen.

Gott slut 2010! Det var ett bra år ♥. Välkommen 2011!

7 kommentarer på “This year I will…”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: ulrica

    Haha, jag läste *gå språkkurs* och tänkte jaha wow, undra vilket språk- innan jag såg biggles namn och fick läsa om :)


  2. Kommentar från: IaY

    Ett rikitgt toppenår med andra ord! Vi får hoppas att 2011 bara blir ännu bättre! Viktigast är ju att få vara med familjen och att alla har det bra. Ett gott slut och ett rikitgt gott nytt till dig och familjen! Kram


  3. Kommentar från: Birgit

    Önskar er allt gott 2011!!
    Kram mor-mor


  4. Kommentar från: Hilda

    När man läser din blogg märks det verkligen att du lyckats med och hinner med så mycket samtidigt som du njuter av livet. Själv ser jag fram emot ett år med en ny familjemedlem och en större, nästan helt färdig övervåning. Undervåningen jobbar vi på med under 2011. Ha det bäst vännen!


  5. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Vi satt under nyårsfirandet igår kväll och pratade om hur året varit och vad vi tror kommer hända under de närmsta 10 åren. Och man slås av hur bra man har det men också hur vardagsstressen vill äta upp familjelivet. Att ha fokus på mycket kvalitetstid med familjen och relationen är nog den bästa av alla investeringar.
    Jag kikade även på bilderna från pulkabacken och Liseberg, jättefina som vanligt och extra kul när du är med på bild också.

    Kram och Gott Nytt År!
    M,F&C


  6. Kommentar från: Frida

    Bra lista, Lycka till!
    Jag instämmer helt med att försöka undvika saker som tar onödig energi ifrån en och som påverkar en negativt. Dock ganska svårt.

    Jag har en annan, inte vara så arg i trafiken, attans vad jag kan sitta och hetsa upp mig i bilen över andras dåliga körande…

    Gott Nytt år som sagt!
    Kram på dig


  7. Kommentar från: Dagarna.nu

    Låter som en bra lista.

    Jag fick; ”Apply for my dream job” undra vad jag har för drömjobb?!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(