Rätta till i raw

Fia visade en bild och förklarade så bra hur grymt det är att fota i rawformat! Att få till en helt rätt exponering är inte helt lätt i inomhusbelysning, vitbalansen blir ofta helt åt skogen även om man ställer in den – alla bilder blir mörka och gula. Jag sitter just och trixar lite med nyårsfotona, och här ser ni ett exempel liknande Fias på hur jag med ett par enkla klick i Camera Raw ordnat exponeringen så den påminner mer om verkligheten. När jag började fota i raw för dryg två år sedan, var det Fia som tipsade mig en hel massa och pushade mig i rätt riktning för att komma igång. Det har jag inte ångrat en enda gång – det är grymt! Fia och hennes fina foton är fortfarade en av mina stora inspirationskällor.
110102

6 kommentarer på “Rätta till i raw”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Lotta ♥ ohlovely.se

    Javisst är det toppen! Men jag tycker ju att man kan göra en hel del även i .jpg, ibland är vår kamera väldigt seg och då fotograferar jag i jpg. Men Raw är ju helt klart bäst!

    Ser att det är likadana champangeglas som vi har. :D

    Kram kram


  2. Kommentar från: annah

    brukar inte kunna se bilderna i utforskaren om jag fotar i raw, så jag är lite dålig på det. men håller med om att de går att få bättre då.


  3. Kommentar från: Dagarna.nu

    Jag fotar bara i RAW de gånger jag fotar med vår lilla Ixus känns det jätte konstigt att inte kunna ändra som man vill, även om det går att få till i Lightroom (som jag använder) också


  4. Kommentar från: Sockergrynet

    Jag fotar också alltid i raw. Det är toppen!! :)


  5. Kommentar från: Fia

    Raw rules! :lol: Ett sånt bra exempel du visar du också!


  6. Kommentar från: Helena

    Oj, vilken skillnad! Jag kanske måste ta steget över till Raw…





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(