Hemmaonsdag och lite ro i själen

131218
Det är onsdag eftermiddag. Storebror har just kommit från skolan och jag sitter i soffan med alla mina småkillar. Idag tar jag ut lite komptimmar. Och ack så välbehövlig den här dagen känns!

Helgen som gick var minst sagt intensiv med besök på Julcirkus, ljusstöpning med mina fina kollegor och födelsedagsfest. Massor av roligt! Men vi ligger galet efter med julfixandet. Veckorna bara går och vi orkar ingenting på vardagskvällarna. Dessutom har luciafiranden (både Noahs och Kaspers förskoleavdelningar har ordnat fantastiskt mysiga firande ❤️) och diverse andra kvällsaktiviteter avlöst varandra.

Absolut ingenting har alltså blivit gjort här hemma och när lillebror häromdagen frågade om det inte skulle bli något julemys hemma hos oss kändes det inget vidare. Men idag har vi fått gjort massor! Jag körde storebror till skolan imorse, åkte hem igen, åt frukost i lugn och ro och njöt av en ledig morgon med de två minsta. Tog en förmiddagspromenad Biggles, lilla grannen , och fyra pojkar. Därefter körde vi till vår lilla handelsträdgård och botaniserade bland hyacinter, röda julband, fina krukor, kvistar med röda bär och granris. Vi kom hem med lite diverse, tog tag i att slänga gammal vissen ljung i krukorna, tog upp gamla lövrester, fixade och trixade lite och vips – nu tror jag faktiskt att det kanske blir jul i år också. Julklappar trillar in lite titt som tätt från diverse nätbutiker, julkorten är postade (bara en dag försent) och på lördag ska vi hugga gran och klä den. Söndagen ska ägnas åt att fixa det traditionsenliga pepparkakshuset (som Pär brukar göra med barnen. I år väljer Kasper mall, det blir Eiffeltornet ;) och att baka julgodis. På måndag fixar vi allt vi har glömt och sen, sent på uppesittarkvällen, sitter vi där jag och min man, även det traditionsenligt, och dricker glögg och slår in alla paket.

Det blir nog jul här i år också. Vi har bara två dagar kvar att jobba nu till (välförtjänt). Bara en dag så här hemma i lugn och ro med pojkarna och chans att få lite gjort här hemma, ger mig nya energi. Min puls är snart nere på det normala (de senaste veckorna har ett jagat djur sannolikt haft lägre puls än mig) och jag kan andas ut ett tag. Det ger den här mamman lite ro i själen.

En kommentar på “Hemmaonsdag och lite ro i själen”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria

    Skönt att höra!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(