En språklig explosion

20131201-173349.jpg

Den här lilla människan har de senaste månaderna börjat prata något alldeles galet mycket. Som om han gått och samlat alla orden på hög och sedan plötsligt släppt ut dem. Han pratar och sjunger, dagarna i ända. Det kommer flera nya ord varje dag, orden blir tydligare och tydligare, och meningarna blir längre och längre. Han härmar allt vi säger (det gäller att passa sig en aning ;-)) och att prata telefon är en favorit.

När jag tänker tillbaka var det precis samma sak med Kasper , i exakt samma ålder – en dag fanns bara orden där, som om de legat och väntat på att börja användas. Theo pratade lite tidigare.

Förutom att det är otroligt roligt att vi nu kan börja ha små samtal och längre diskussioner även med vår minstebror, är det ju också ganska praktiskt att han kan förklara vad han menar eller berätta var han har ont någonstans.

En rolig period helt enkelt, den här då de hittar orden :-). Den där självklarheten med vilken en tvååring som börjat erövra språket, tar sig an världen, den är obetalbar. Som när han kommer upp för trappan och ropar ”Här kommer jag mamma! Din lille prins”.

6 kommentarer på “En språklig explosion”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Therese

    Mysigt :)


  2. Kommentar från: Elenore

    Åh så härligt!! Vi väntar (& längtar) på att det ska lossna för Linus. Han babblar hela dagarna, men knappt ett ord som vi förstår. Gissar att det kommer bli lika hos oss som hos er, att allt kommer på en gång :-)


  3. Kommentar från: Mormor

    Gullinge!! Så kul när det blir små samtal!! Kram mormor


  4. Kommentar från: Lena

    Men vilken liten goding! Jag skrattade när jag läste sista meningen. :)


  5. Kommentar från: Johanna B

    Vilken gullig kommentar! Och vilka söta lockar han har, minsteprinsen :) Det är så roligt när talet kommer. Än så länge är det mest babba och sånt från E, men jag hoppas att han lär sej prata lite snart för nu är det dom mest öronbedövande skrin när han vill nåt. A var rätt sen med talet så där har det aldrig varit nån explosion utan det har kommit lite pö om pö hela tiden, och utvecklas fortfarande.


  6. Kommentar från: Jenny

    Såå mysigt!
    Här exploderade orden här i höst, nu väntar vi bara på att meningarna ska falla på plats också.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(