The real deal

20130826-212334.jpg
Vi hade en sådan bra helg. I lördags familjefotografering med min nya trotjänare – en Canon eos 6D (love it), och därefter Cykelfest runt om i våra hoods tillsammans med tre andra familjer. Så himla trevligt var det! Verkligen! Det kommer förhoppningsvis bli en årliga tradition. Igår firade vi bröllopsdag – sex år har gått sen den där fantastiska dagen. Vi åkte över till grannlandet och gick till slottet där vi åt smörrebröd och glass i solen. Familjeutflykt – bästa sättet att fira bröllopsdag.

Den här veckan är det allvar. Noah är färdiginskolad och vi jobbar nu båda två. Inskolningen har gått kanon – han är lite ledsen när vi lämnar, men det går över fort. Det svider dock rejält i mammahjärtat :-(. Då hjälper det fint att de fina pedagogerna lägger upp bilder på förskolans låsta Facebooksida, så att jag kan se hur han leker och sover gott i vagnen efter lunchen. De stora killarna är också bra igång och har funnit sig tillrätta på fritids och femårsgrupp.

Men ändå. Det är en omställning som heter duga. Hämta Lämna Leva. Logistik. Planering. Vi har klarat oss ifrån vab genom inskolningen, det är bra det – men undra hur länge det tar innan vi får första omgången med sjukor. Vi får se.

Jag försöker nu tillämpa ”choose your attitude”, för nu är det såhär det är. Livet. Just idag, när jag just satt mig ner för första gången (om man inte räknar i bilen) sedan 8.00 imorse, och jag känner mig löjligt trött och jag vet att det bara är måndag, så är det inte helt självklart lätt att välja rätt attityd. Men, gudarna ska veta att jag gör mitt bästa. Så här kommer en lista på alla de där fördelarna som finns med att börja jobba. För att påminna mig själv lixom.

-Härliga, glada och nyfikna barn på jobbet.
-Trevliga kollegor
-De fina miljöerna runt skolan
-En kaffemaskin som gör riktigt gott kaffe
-Galet mycket gratismotion (jag springer runt hela dagarna)
-Att det ligger en suverän inredningsbutik granne med jobbet (speciellt i kombo med en punkt lite längre ner…;-))
-Vi har återanställt RUT
-Matkassen är in da house igen
-Statusen på lönekontot är FANTASTISK om man jämför med de senaste två åren då jag haft något som mest kan liknas vid en månadspeng i föräldrapenning.
-Fredagskänslan
-De stora varma härliga kramarna man får av grabbarna som kommer springandes när jag kommer hem

Så där. Bra va? Fyll gärna på!

5 kommentarer på “The real deal”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Maria

  Fredagen o helgerna!
  Vi har dock höstens första vab, höll på att bryta ihop när jag insåg det, men det löser ju sig!


 2. Kommentar från: Mormor

  Hej! Många bra plus! Men första tiden är mycket när man varit hemma länge!! Fast det är sååå länge sen jag var i den sitsen!! O nu menar jag att jag är gammal inte du o syster din!!


 3. Kommentar från: Mormor

  Härlig bild på alla killarna o lille Noah så glad i mitten!! Fin kamera som du får mycket glädje av!! Vi hörs snart igen! Kram till er alla! Mor-mor


 4. Kommentar från: Annica

  Ja visst finns det fördelar och nackdelar med allt!
  Nyfiken på ”återanställt RUT”. Städerska?

  För mig är fördelarna med att jobba det mesta av det du skriver, det sociala, kollegorna, att vara Annica, inte bara mamma, även om det är det viktigaste så klart.
  Sen kan man ju inte förneka att man kan hitta på väldigt mycket mer kul med lite fler slantar på lönekontot ;)

  Skönt att du trvs så bra!
  Kram


 5. Kommentar från: Hilda

  Tack för en positiv lista. Den behövde jag läsa efter att ha kommit igång efter semestern.

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(