Slöläsning

Å jag saknar att läsa böcker. Jag älskar att läsa vanliga skönlitterära böcker (kurslitteratur får jag dock min beskärda del av) men tiden finns verkligen inte just nu. Listan med böcker jag vill läsa (har en i iphonen och fyller på den stup i kvarten…) blir längre och längre, men i sinom tid så. När vi åker på semester hoppas jag få tid att koppla av och läsa massor! Vi har ju åtminstone en till bokmal med oss i sällskapet, så jag tänker mig att jag och Fru Ljuvligt softar med varsin bok i solstol medans de mer rastlösa papporna leker med kidsen? Åtminstone nån stund ibland :) .

Men tills dess har jag kommit fram till att slöläsning á la inredningsböcker och liknande är ganska trevligt. Särskilt nu när jag återigen har möjlighet att läsa en stund innan jag somnar. Loppisboken köpte jag av grannpojken som sålde jultidningar – och den är full av fina bilder och historia kring populära loppisföremål. Tyvärr innehöll den inte alls speciellt mycket inspiration och idéer kring vad man kan göra med sina loppisfynd. Underbara Claras bok Vintagepimp och Hemmafix lånade jag på biblioteket häromdagen när jag var där och hämta kurslitteratur och lånade böcker med barnen. Den är däremot fullspäckad med tips, idéer och inspiration. Uppblandat med en och annan historia kring tipsen, samt allehanda recept och goda råd. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om boken. Den är verkligen, verkligen inspirerande. Verkligen. Men samtidigt är den lite för präktig för mig. Allvarligt. Vi bor i ett gammalt 20-talshus (Underbara Claras hus är ett 30-talshus beläget på landet någonstans i de norrländska skogarna). Och även om det är både charmigt och roligt att behålla det gamla, genuina och ursprungliga med ett gammalt hus, så kan man i ärlighetens namn inte påstå att det är JÄTTEBRA och TOPPEN att taket på ett såpass gammalt hus aldrig är bytt, för ”då kan vi ju själva få det som vi vill ha det och slippa riva upp någon annans icke-genuina renovering”. Och visst, filosofin ”att av ingenting skapa någonting” är faktiskt väldigt inspirerande, och boken tar ner många pysselambitioner på golvet en aning – vilket är bra – men av ingenting byter man faktiskt inte ett tak. Och alla som har gjort ett takbyte vet att det inte är en JÄTTELUSTIG renovering precis… Hursomhelst, trevlig slöläsning. Funkar utmärkt en stund innan sovdags.

Härhemma tuffar vi på idag, jag och den lilla pruttrumpan. Morgonen var så osedvanligt lugn så man kan ju inte bli på annat än gott humör. Speciellt inte eftersom alla sovit gott hela natten, den här natten också (tre nätter på raken måste väl räknas som en vana? Väl?!). Inget tjat, inget tjafs, ingen stress. Jösses. Det är inte varje dag det händer, vill jag lova. Jag ska kanske köpa en lott också? :love: . Nu sover minste, jag ska ta mig en kopp kaffe och en liiiiten bit mörk choklad och redigera härliga bröllopsfoton.

6 kommentarer på “Slöläsning”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Jenny

    Jag kan inte bestämma mig för om jag ens vill läsa boken av samma anledning, den verkar så präktig och pysslig att man bara lägger ner själv.
    Vi har haft en bra natt här och det gör verkligen underverk! Hoppas era nätter är där för att stanna!
    :)


  2. Kommentar från: Millan

    Ah snalla, dela med dig av lite laseinspiration fran din lista. Jag har lastorka och hittar ingenting som jag kanner for! Sa om du har tips kan du val maila mig. Tack!! Kram


  3. Kommentar från: villekulla

    Håller tummarna för att den goda nattsömnen håller i sig.
    Du får gärna komma med boktips. Jag har fastnat i Läckbergs böcker och har svårt att hitta något annat jag gillar.


  4. Kommentar från: Anna

    Har Claras men har inte hunnit kika sååå mycket i den än. Men fina bilder om inget annat..men verkar vara mkt pimp som tar lite för mt tid. Gillar hennes blogg mer än boken. Vill du låna pocket har jag en drös, tänkte till resan! Kram


  5. Kommentar från: Mor-mor

    Passande hjärte-tröja till hjärtegryn!
    Kram mormor


  6. Kommentar från: Maria

    Saknar med att läsa! Försöker men fastnar alltid med klösbrädan istället!
    Låter som en bra plan till semestern!!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(