Frostig måndag


Igår var det riktig urtrist skånskt rugghöstväder. Fuktigt och kallt och blåsigt – hu. Vi stannade inne och pysslade större delen av dagen. Men idag – kallt, men gnistrande, sol och klart. Härligt. Vi stannade ute och lekte efter hämtning på skolan, och gick sedan till bageriet och därefter en sväng till biblioteket. En alldeles vanlig, men väldigt fin eftermiddag med killarna.

Och den lille minste. Hans rum börjar bli klart. Jag målar en massa hyllor i källaren som ska sättas upp över en hel vägg, men igår kväll var det såpass klart i rummet att det var dags för inflyttning. Och den här mamman – var minst sagt ambivalent över flytten. Fantastiskt att få återerövra sitt eget sovrum – Noah är ofantligt lättstörd när han sover om kvällarna – att inte längre behöva tassa på tå för att hämta kläder eller nåt annat därinne, att kunna läsa en bok innan man går och lägger sig. Riktigt trevligt verkligen. Men samtidigt. Ack så tomt så tomt. Den allra sista bebisen har flyttat till eget rum. En epok är över. Definitivt. Och det känns faktiskt också lite vemodigt. Maken tycker att jag är en dramaqueen ”det är ju inte som om han flyttar hemifrån precis!”. Och ja, han har ju rätt. Men jag har varit van att ha minsteprins på en armlängds avstånd sen den dagen han föddes och då känns faktiskt eget rum på ÖVERVÅNINGEN DESSUTOM som en stor grej. Faktiskt. Hursomhelst – det blir bra det här. Första natten gick tokbra, 11 timmars sömn i ett svep och inte en enda uppstigning på hela natten för min del. Både jag och minstebror vaknade på strålande humör. Det var nästan så jag var PIGG (och alla som känner mig det minsta lilla vet att det är ett helt absurt uttalande) när klockan ringde 06.35. Så tack. Tack tack tack. Nu ska vi förvisso inte ropa hej – en gång är ingen gång, men visst hade det varit härligt om den här flytten faktiskt hade börjat innebära bättre nattsömn för oss alla.

Annars målar jag hyllor som sagt. Typ 9 meter hyllor ska platsbyggas utifrån en snedvägg i olika längder i Noahs rum (svårt att förklara. Får visa en dag när det blir klart). Och dessa ska målas i olika färger som vi tagit från tapeten på fondväggen. Jättemånga konsoller behövs. De ska också målas. Fatta hur många sidor det är på en konsoll. När allt är målat och klart kommer det nog bli jättefint, hoppas jag. Jag redigerar massor av bröllopsbilder också, och pluggar inför redovisningen när vi har campusdagar igen om några veckor. Men jag tycker jag har hittat en rutin och en rytm i allt jag har att göra, så även om det är stressigt och jag kan längta efter att göra ingenting och inte ha några måsten emellanåt, så funkar det ganska bra, trots allt.

Och bilden – jag är ingen förespråkare av att påbörja julen tidigare än advent, men när november är så förbaskat grått behöver man faktiskt liva upp sig lite. Med en söt zinkljuslykta (fyndad för 39 kronor på Ica Maxi) och några hyacinter. Så litegrann smygstartar vi trots allt.

Over and out för idag! Jag ska lägga mig i sängen och läsa :razz: .

5 kommentarer på “Frostig måndag”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Linda

    Nyfiken på hur den där snedväggen blir…


  2. Kommentar från: Maria

    Jag hoppas han sover lika bra i natt!!
    Flitig du är med hyllorna, önskar jag kunde ha lite med, Ella skulle behöva en liten hylla. Bara vit, riktigt simpel men det verkar inte hjälpa…


  3. Kommentar från: Annika

    Det ÄR eget rum som är grejen alltså. Vi vaknar sjuttioelva gånger varje natt. Alltid. Alla nätter. Börjar få spunk! Undrar om någon har en miljon eller två att skänka bort till ett utbygge?


  4. Kommentar från: Millan

    Oj vad du fixar. Jag gillar visserligen att mala … men 9 meter hyllor vete sjutton om jag gett mig pa ;-). Ska bli spannande att se foto sedan!

    Er tapasmiddag lat himla god. Far nog gora nagot liknande har nagon dag kanner jag.
    Kram!


  5. Kommentar från: Anna

    Längtar också efter LJUS! Ser därför fram emot advent och alla stakar och stjärnor. Har redan bakat lussekatter som ligger i frysen och väntar!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(