Äpplepyssel

Jag och Kasper gjorde några ljuslyktor av fallfrukt som vi plockade på väg från dagis häromdagen. Enkelt och fint såhär på hösten. Idén hittade jag här. Ska man ha dem ute får man kanske sätta dem i en ljuslykta eller nåt så ljusen inte ska blåsa ut.

Annars är detta so far inte så mycket till FinFredag. Det är snarare sjukt-ap-trött-fredag, Noah har hostat så gott som oavbrutet hela natten och jag har sovit i snitt en kvart i stöten. När han äntligen somnade gott var det dags att gå upp och göra Theo iordning för skolan. Som tur var åkte han med grannen idag, och Kasper är ledig, så det är mysbrallor och raggsockor hela förmiddagen här. Jag har avslutat gårdagens påbörjade lightstädning av huset (vilket innebär ”att ta det värsta”. Det verkar dock som just det värsta är det enda jag hinner med varje gång…) med minsteman åkandes på dammsugaren, skrivit en handla-lista-för-det-allra-nödvändigaste-att-införskaffa-på-ica-på-väg-från-skolan och druckit gissningsvis tre tre baljor kaffe. Nu tar Noah en förmiddagslur och jag tänker krypa upp i soffan med Kasper och titta på Pippi på de sju haven – favoriten här hos både storebror och lillebror just nu.

Ikväll tänkte jag att vi skulle testa Morbergs rödvin – om jag håller mig vaken fram till middagen, that is. Resten av helgen ska spenderas med trädgårdsfix, barn och familjefotograferingar och middag med kära vänner. Trevlig helg hörrni!

5 kommentarer på “Äpplepyssel”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: IaY

  Så mysigt! Här blir det också pyssel idag i sjukstugan… kanske en ”lightstädning” om jag orkar mig ur soffan. Trevlig helg!


 2. Kommentar från: Annica L

  FIna ljuslyktor! Fiffig idé!

  Känner sååå igen mig ang städningen. Tycker också att jag alltid bara hinner det värsta.

  Är också nyfiken på Morbergs vin, berätta gärna vad du tyckte sen nån gång, om du nu hinner till vinet i kväll ;)

  Trevlig helg! kram


 3. Kommentar från: Mirjam

  Trevlig helg och krya på ministingen. Vår lilla är lite ledsen och febrig efter 1års sprutan igår. LIte rödvin en fredagskväll låter inte fel. Här blir det tacokväll.


 4. Kommentar från: Tittilina

  Superfina lyktor!
  Hoppas att lilleman kryar på sig så att både du och han får mer sömn inatt.


 5. Kommentar från: Anneli

  Det vinet från Morbergs Collection vi drack var gott tyckte jag. Ganska kraftigt så en god bit kött passade utmärkt till. Inget vin jag skulle ”sällskapsdricka”!

  Trevlig helg och hoppas på uppehåll imorgon så du kan fota!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(